Pelikaanbrug kan niet meer worden hersteld en wordt volgende week afgebroken

De Pelikaanbrug dateert uit de jaren ‘30 en is danig verroest en versleten. © Google Maps

Koksijde/Nieuwpoort -

Vanaf maandag 21 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met de afbraak van de oude Pelikaanbrug op de grens tussen Koksijde en Nieuwpoort. Het fietspad langs de Veurnevaartstraat wordt doorgetrokken tot aan de Veurnekeiweg (N39).

Daron Mertens

De brug dateert uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw en is zodanig verroest en versleten dat herstellingen niet meer mogelijk zijn. Vanaf maandag 21 november wordt de brug daarom afgebroken. Eerst wordt de brug volledig gestript. Daarna wordt ze met een grote kraan opgetild en ter plaatse gedemonteerd en worden alle stukken afgevoerd. De afbraakwerken zouden eind december afgerond zijn.

Momenteel kunnen fietsers nog gebruikmaken van de Pelikaanbrug. Vanaf 21 november moeten ze het kanaal oversteken via de Frontzatebrug die in 2018 werd gerestaureerd om als alternatief te fungeren.

Fietspad doorgetrokken

Het fietspad langs het kanaal zal tijdens de werken ter hoogte van de Pelikaanbrug onderbroken zijn. Fietsers moeten omrijden via de Pelikaanstraat en de Veurnevaartstraat. Voor autoverkeer zal er geen hinder zijn.

Tegelijk met de afbraak van de brug wordt het fietspad langs de Veurnevaartstraat ten zuiden van het kanaal doorgetrokken tot aan de Veurnekeiweg (N39). Dat moet fietsen in de omgeving aantrekkelijker maken. Die werken zullen afgerond zijn tegen het voorjaar van 2023.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus