Vrouwenvoetbal Super League  Eendracht Aalst Ladies

Loes Van Mullem is Aalsterse hoop in bange tijden: “Tegen AA Gent valt iets te rapen als we ons positiespel verzorgen”

Zes weken geleden scheurde Loes Van Mullem (rechts) de ligamenten van de enkel. Intussen is ze hersteld. ©  Gregory Van Gansen

Aalst -

Met een rapport van 3 op 27 probeert Eendracht Aalst Ladies zaterdag om in het Pierre Cornelisstadion de bakens te verzetten tegen AA Gent Ladies. De terugkeer van de herstelde spelverdeelster Loes Van Mullem voedt de Aalsterse hoop.

Wim Redant

Zes weken geleden scheurde Van Mullem de ligamenten van de enkel. De 18-jarige Oudegemse middenvelder studeerde intussen af aan het Aalsterse lyceum en startte een lerarenopleiding in Gent terwijl ze bij Eendracht de draad opnieuw oppikt. “We kenden al een moeilijke voorbereiding met een flinterdunne kern, die toen al door blessures geteisterd werd. Dat verhaal zette zich door, maar intussen liep de ziekenboeg stilaan leeg. Na Nieuwjaar krijgen we er ook nog versterking bij met de nu nog revaliderende Anaïs Temsamani, die overkomt van Anderlecht, terwijl ook de komst van een speelster van Club YLA in de lucht hangt. Ondanks de mindere resultaten bleef de sfeer steeds goed, wat een troef betekent om voor elkaar door het vuur te gaan. Tijdens mijn revalidatie stond ik als verzorger op het wedstrijdblad. Zo zat ik naast de invalsters in de dug-out en bleef ik nauw betrokken bij de ploeg.”

Na de bekeruitschakeling op Charleroi volgde een afstraffing op bezoek bij KV Mechelen, waar de voormalige Aalstkeeper Silke Baccarne haar netten ongeschonden hield tegen een zwak Eendracht. Een interlandbreak later hoopt Van Mullem de kentering in te zetten. “AA Gent kende een leegloop en is niet meer het topteam van de voorbije jaren. Tegen AA Gent kunnen we oogsten. Onze grasmat is naar verluidt geen biljartlaken, maar de uitstraling van ons stadion maakt veel goed. We moeten erin geloven dat er iets te rapen valt indien we ons positiespel verzorgen. Samen met onze trainers Gunther Bomon en Patrick Cool moeten we aan hetzelfde zeel trekken.”

Te smalle kern

Van Mullem debuteerde op haar zestiende al in de Super League en stond vorige zomer in de belangstelling van AA Gent, Zulte Waregem en Charleroi, maar ze bleef de wit-zwarte kleuren trouw. “Ik voel me gelukkig bij Aalst. Ik kan er met de fiets heen en maak er deel uit van een leuke groep. Ik lig niet meteen wakker van een selectie voor de Red Flames en bekijk het van jaar tot jaar. Ik geloof in de kwaliteit van onze groep, maar je kan er wel niet om heen dat de kern te smal is. De jonkies van de B-ploeg doen hun stinkende best, maar we betalen daarbij wel de prijs van de jeugdzonden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus