Strengere controles op kiss&ride aan schoolpoorten

Onderwijsschepen Kelly Spillier en burgemeester Steve Vandenberghe© efo

Bredene -

Er komen strengere controles op de naleving van de verkeersregels in de buurt van de schoolomgeving. “Het wordt geen heksenjacht”, zegt het gemeentebestuur, dat wel sterk waarschuwt.

Edwin Fontaine

Bredene voert al jaren actie voor veilig verkeersgedrag aan de schoolpoort. De voorbije maanden werd al uitvoerig preventief en sensibiliserend campagne gevoerd: inzake het gebruik van ‘kiss en ridezones’, naar verkeersovertredingen aan de schoolpoort, via brieven aan de ouders, campagneflyers, artikels in het infomagazine en informatieve borden aan de schoolpoort.

“Heel wat ouders doen hun best maar nog te veel ouders willen tot aan de schoolpoort rijden om hun kinderen af te zetten. We willen dat dit stopt om de veiligheid van alle schoolkinderen te garanderen”, zegt onderwijsschepen Kelly Spillier (Vooruit).

Bredene zat samen met de schooldirecteurs die zich achter een actie scharen. Alle ouders ontvingen een brief met het nieuws dat er voortaan nauwer zal worden gecontroleerd.

“Het probleem pak je het best aan na de schoolvakanties. Het is geen klopjacht naar overtreders maar een gerichte campagne in het belang van de scholieren”, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus