Confronterende flitsresultaten: in één straat rijdt 89 procent te snel

Themabeeld.© BELGA

DE PINTE/NAZARETH/SINT-MARTENS-LATEM/GAVERE -

Meer dan 7.000 bestuurders reden in oktober voorbij het oog van de flitscamera van politiezone Schelde-Leie. Zeventien procent van de bestuurders reed deze maand te snel. Dat blijkt uit de flitsresultaten die de politie heeft vrijgegeven.

Laura Moens

“In oktober reden 7.533 voertuigen voorbij onze flitscamera. 1.290 auto’s reden te snel, wat een maandgemiddelde van 17 procent geeft”, aldus de politiezone Schelde-Leie. “We hebben ook één rijbewijs meteen ingetrokken.”

Als we kijken naar de straten met de meeste overtreders, springt de A. De Pesseroeylaan in Latem er met kop en schouders bovenuit. Maar liefst 89 procent wist zich er niet aan de toegelaten 30 km per uur te houden. Maar ook in de Klapstraat (50 km per uur) werd te snel gereden. 44 procent werd er geflitst.

In de Pinte werden betere punten gehaald. Daar werd 28 procent geflitst in de Groenstraat (30 km per uur) en 23 procent in de Grote Steenweg (50 km per uur). Als we kijken naar de flitsresultaten van Nazareth zien we dat op de G. Delmeirelaan bijna de helft van de bestuurders in overtreding is (45 procent). Je mag er 50 km per uur rijden.

In Gavere hadden 41 procent van de bestuurders een boete aan hun been. Je mag er maar 50 km per uur rijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus