Fietsersbonden organiseren ‘Fietsbabbel’ met Wout Baert

De Oostendse en Bredense Fietsersbond slaan de handen in elkaar. © Jeffrey Roos

Oostende -

Werkgroep Fietseling, Fietsersbond Oostende en Fietsersbond Bredene slaan de handen in elkaar en organiseren op woensdag 23 november een fietsbabbel over het huidige en toekomstige fietsbeleid in Oostende en Bredene.

Jeffrey Roos

De Fietsersbond behartigt de belangen van alle fietsers. Werkgroep Fietseling is al enkele jaren een erkende afdeling van de Fietsersbond. Vorig jaar werd de Fietsersbond Bredene in het leven geroepen. Geregeld organiseren ze gezamenlijke acties zoals ‘Code Rood’ aan de Slijkensesteenweg en de gevaarlijke situatie aan de Demey bruggen. Niet vreemd als je weet dat veel fietsers uit Bredene die route gebruiken om naar Oostende te trekken.

Werkgroep Fietseling organiseerde in het voorjaar al een eerste fietsbabbel en nodigde de schepen van Mobiliteit van Kortrijk uit om uit te leggen hoe ze het in de vorige legislatuur aangepakt hebben om van Kortrijk een fietsstad te maken.

Voor de Fietsbabbel van 23 november wordt Wout Baert, de coördinator van het in 2015 opgerichte Fietsberaad Vlaanderen, uitgenodigd. Fietsberaad werd opgericht door de Vlaamse overheid om alle actoren in verband met fietsbeleid rond de tafel te brengen.

De deuren van het sportcentrum De Spui openen om 19.30 uur. Start van de fietsbabbel is een kwartier later voorzien. De inkom is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus