Music, maestro: zowel Play4 als VTM werkt aan nieuwe muziekshow en ze zoeken nog publiek

Afgelopen zomer was er ‘Tien om te zien’, nu werken zowel VTM en Play4 aan nieuwe muziekprogramma’s. 

Muziekprogramma’s, daar zit… wel ja, muziek in. Zowel Play4 als VTM werkt momenteel aan nieuwe grote muzikale shows, al blijven de zenders voorlopig spaarzaam met informatie. De ene gaat voor een programma waarin artiesten zelf hun liedjes mogen komen zingen, de andere gaat voor een show waarin artiesten zo goed mogelijk moeten worden geïmiteerd.

Wout Desmytere

Afgelopen zomer kregen we Tien om te zien en Zomerhit, nu krijgen we twee nieuwe muziekshows. Play4 is karig met details over hun concept, maar wil wel al meegeven dat zowel Vlaamse als Nederlandse artiesten er een plekje in krijgen. De opnames gaan in december van start in de Antwerpse Zuiderkroon, intussen herdoopt tot Play Zuid, waar ook Gert Verhulst zijn talkshow De tafel van vier opneemt.

De zender is nog op zoek naar publiek. Wie “houdt van een goede meezinger die stevig blijft hangen” en “graag naar Nederlandstalige songs van vroeger en nu luistert”, kan zich nog inschrijven. Ook voor het publiek wordt een mengeling tussen Vlaamse en Nederlandse toeschouwers beoogd.

Ook VTM is nog op zoek naar publiek voor hun nieuwe muziekshow. De opnames lopen al. Kandidaten mogen er in de huid kruipen van legendarische artiesten. Denk aan mensen als Billie Eilish, Lady Gaga, Elton John, Freddie Mercury of Elvis Presley. De zender verwelkomt zowel “nieuwe talenten als ervaren zangers en zangeressen”.

Van beide programma’s is voorlopig nog geen titel bekend. Wanneer ze op antenne komen, is ook nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer