Voetbal 3de afdeling VV B Zwarte Leeuw

40-jarige veteraan Juri Meyvis maakt verrassende comeback: “Ik vond weer plezier in het spelletje”

©  koen fasseur

Meer dan vier jaar na zijn laatste officiële wedstrijd bij Hoogstraten – én met amper drie veldtrainingen in de benen – maakte de 40-jarige Juri Meyvis het voorbije weekend zijn rentree bij Zwarte Leeuw, dat uitkomt in de derde amateurafdeling.

Kristof Gabriels

“Omdat Zwarte Leeuw heel krap zit achterin én ze mijn ervaring blijkbaar heel goed kunnen ­gebruiken, heeft de coach (Gino Swaegers, red.) me gebeld”, zegt Meyvis. “Hij vroeg me of ik het zag zitten om mijn voetbal­schoenen weer aan te trekken.”

De 40-jarige centrale verdediger, die in 2018 een punt achter zijn carrière had gezet, twijfelde even over het aanbod. Maar uiteindelijk hapte hij toch toe. “De voorbije jaren vond ik weer plezier in het spelletje. Ik speelde bij een caféploeg, wat je natuurlijk niet kan vergelijken met dit niveau, maar het toont wel aan dat ik nooit echt heb stilgelegen. Bovendien doe ik dit voor Gino. Hij is niet ­alleen mijn trainer geweest bij Hoogstraten, we hebben ook dezelfde vrienden en kennen elkaar goed.”

Meyvis maakte het voorbije weekend in de beladen derby tegen Sint-Lenaarts zijn ­comeback. “Het was de allereerste keer in mijn ­carrière dat ik voor de match een beetje ­zenuwachtig was. Ik had amper drie keer met de groep getraind en wilde me niet belachelijk maken. Uiteindelijk viel het beter mee dan ­verwacht.”

Geblesseerd naar de kant

Meyvis moest tien minuten voor tijd wel geblesseerd naar de kant. “Dat was mijn grootste schrik voor de wedstrijd... Die hamstringblessure is dus wel een kleine domper. Zeker omdat we door een goal in de slot­minuten ook nog eens ­onterecht met lege ­handen ­achterbleven. Typisch zeker, als je onderin staat...” (kga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus