Voetbal 2de provinciale A  FC Destelbergen

Perry Owusu is met FC Destelbergen niet bezig met andere teams: “Prijzen worden op het einde van de competitie verdeeld”

Perry Owusu (links) scoorde al zes keer voor FC Destelbergen dit seizoen. ©  Nic Declercq

Destelbergen -

FC Destelbergen leek met een uitwedstrijd bij LS Merendree voor een zeer moeilijke klus te staan, maar de blauwhemden omzeilden zonder kleerscheuren de verraderlijke klip. Destelbergen won met 0-3 via doelpunten van Ruben Mussche, Simon Berghmans en de ingevallen Emmanuel Donkor. De ploeg van coach Chris Janssens staat samen met Sint-Laureins met 28 punten op een gedeelde tweede plaats.

Johan Polet

“We zitten mooi op schema”, zegt Perry Owusu, die voor Destelbergen al zes keer scoorde in competitie. “We scoorden al in iedere wedstrijd. We maakten gemiddeld drie doelpunten per match. We verloren enkel de uitwedstrijd bij Latem met 3-2. Wij waren tegen de Leieploeg de betere ploeg, maar verzuimden enkele goede kansen af te maken en botsten op een uitgekookte en efficiënte tegenstander. Het tweede puntenverlies was het 2-2-gelijkspel op eigen veld tegen Assenede. Het was hetzelfde verhaal als tegen Latem. Assenede is een moeilijk te bespelen ploeg en incasseerde in de eerste tien wedstrijden geen enkele nederlaag. Er zat voor ons in de voorbije twee en een halve maand nog iets meer in, maar we hebben onze start zeker niet gemist.”

Ruime kern

“Wij werden bij de competitiestart door velen als de te kloppen titelkandidaat naar voren geschoven. Wij zijn daar zelf niet mee bezig. De prijzen worden op het einde van de competitie verdeeld. Destelbergen greep vorig seizoen op de valreep naast de titel. Het is onze ambitie om opnieuw voor de prijzen mee te strijden, maar wij focussen ons vooral op onze prestaties. We hoeven niet bezig te zijn met de andere teams. Ik hou me ook niet bezig met mijn statistieken. Ik scoor graag, maar was ook op andere momenten nuttig voor de ploeg. Zo werden er al enkele strafschopovertredingen op mij begaan.”

“Ik kwam in het tussenseizoen over van Evergem 2020, dat dit seizoen de ambitie heeft om in derde provinciale A voor de titel mee te spelen. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en wou een stapje hogerop gaan. Destelbergen is een goed gestructureerde en ambitieuze club waar ik nog veel progressie kan maken. We beschikken over een sterke spelersgroep wat een grote troef is. De concurrentie is groot. Er zijn voor iedere positie minstens twee spelers inzetbaar. Onze coach moet vaak moeilijke knopen doorhakken, maar een ruime kern is geen overbodige luxe.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners