Voetbal 4de provinciale B VC Nazareth-Eke B

Peter Goedertier wil zijn ervaring overbrengen op het B-team van VC Nazareth-Eke: “Onze opleidingsploeg is ideaal om jonge spelers beter te maken”

Coach Peter Goedertier: “Ik was opgelucht dat ik dit seizoen bij Nazareth-Eke de kans kreeg om opnieuw als coach aan het werk te gaan.”  ©  Geert De Rycke

Nazareth -

Peter Goedertier heeft in het voetbal al veel watertjes doorzwommen. Die rijke ervaring wil hij overbrengen op het B-team van Nazareth-Eke.

Johan Polet

De 58-jarige coach van Nazareth-Eke B bond als 10-jarige zijn eerste schoenen bij Semmerzake aan. Hij speelde er 16 jaar in de eerste ploeg en maakte de opgang van vierde naar eerste provinciale mee. Hij verhuisde als 32-jarige naar Dikkelvenne waar hij zeven jaar later een punt achter zijn spelerscarrière zette. Hij was er nadien 22 jaar in de trainersstaf actief en was ook één jaartje coach van Knesselare B.

“Ik werd nadien vaak uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, maar veel clubleiders en sportief verantwoordelijkheden waren bevreesd dat ik te ambitieus was”, vertelt Goedertier. “Zij waren van mening dat ik de lat voor tweede of derde provinciale te hoog zou leggen. Niets is minder waar. Ik kan me goed aanpassen aan het sportieve niveau waarop ik moet werken. Ik heb als speler en/of coach alle reeksen van vierde provinciale tot en met de tweede afdeling doorlopen. Die ervaring neemt niemand mij nog af.”

“Ik was opgelucht dat ik dit seizoen bij Nazareth-Eke B de kans kreeg om opnieuw als coach aan het werk te gaan. Voetbal is een groot stuk van mijn leven. Het stoort me niet dat ik in vierde provinciale actief ben. Nazareth-Eke is een goed gestructureerde club met een fraaie accommodatie en kunstgrasveld. Onze tweede ploeg is een opleidingsteam waarin we jonge spelers beter willen maken. Zij krijgen bij ons de kans om van het provinciale voetbal te proeven. Het is de doelstelling van de club om zo veel mogelijk eigen jongeren naar de eerste ploeg te laten doorstromen. Dit is sportief en financieel de beste optie om de toekomst rooskleurig tegemoet te zien.”

Uitpakken met stunt

“We hebben een vast stramien om spelers uit onze jeugdteams te laten doorstromen. We laten de jongens uit de U21 eerst met de beloften meespelen waarna zij eventueel hun kans in ons team krijgen. We hebben al enkele spelers die stilaan van het grote werk in de eerste ploeg mogen dromen. Ik denk aan Lander De Schrijver en Thomas Viaene. Het is een goede zaak dat onze A-ploeg het goed doet en mag dromen van promotie naar tweede provinciale. Dat moet mijn spelers nog meer motiveren om te proberen een stapje hogerop te zetten.”

“We verloren zaterdag de thuismatch en derby tegen De Pinte B met 2-5 en bleven in de rangschikking op de negende plaats hangen. We kwamen in de eerste helft via doelpunten van Laurens Barbier en Lander De Schryver tot 1-1 en 2-3 terug, maar incasseerden na de rust nog een vierde en vijfde treffer. We kregen een lesje in efficiëntie en moeten onze lessen uit de gemaakte fouten trekken. We kunnen beter dan onze huidige rangschikking doet vermoeden. Twee anciens zochten in het tussenseizoen andere oorden op, maar we geven de hoop op een plaats in de linkse kolom van de rangschikking niet op. We staan voor twee haalbare duels tegen HT Zwijnaarde B en Gijzel-Oosterzele B met tussendoor een derby tegen leider Zevergem Sportief. Waarom zouden we niet met een stunt kunnen uitpakken?”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus