Vrouwenvoetbal Super League AA Gent

Fran Meersman legt na twee interlands met de Red Flames opnieuw de focus op AA Gent Ladies: “Staan voor cruciaal drieluik”

De 20-jarige linksachter Fran Meersman (rechts) van AA Gent versierde afgelopen zaterdag haar eerste cap voor de A-ploeg van de Red Flames. ©  Nic Declercq

Gent -

Fran Meersman is aan een helse week bezig. Na twee interlands met de Red Flames legt ze opnieuw de focus op AA Gent.

Johan Polet

De 20-jarige linksachter van AA Gent versierde afgelopen zaterdag haar eerste cap voor de A-ploeg van de Red Flames. Zij stond in de met 7-0 gewonnen oefeninterland tegen Slovakije aan de aftrap en kreeg 65 minuten speeltijd. Maandagavond was zij actief met de beloften van de nationale ploeg in het Nederlandse Doorwerth. Zij speelde er met haar generatiegenoten een vriendschappelijke wedstrijd tegen onze noorderburen. Meersman keerde dinsdag naar ons land terug en bereidt sindsdien de competitiewedstrijd van zaterdag van AA Gent bij Eendracht Aalst voor. De Buffalo’s prijken in de Super League op de zevende plaats, terwijl de Ajuinen op de voorlaatste plaats staan gerangschikt.

“Ik kreeg op 2 november via bondscoach Ives Serneels het bericht dat ik met de A-ploeg op stage naar Tubeke mocht”, zegt de in Sint-Lievens-Houtem woonachtige Meersman. “Ik was enerzijds aangenaam verrast dat ik in de selectie zat. Anderzijds had de coach aangekondigd dat hij enkele jonge speelsters de kans zou geven om van het grote internationale werk te proeven. Ik had heimelijk op een eerste cap gehoopt. Ik ben linksvoetig, wat een voordeel is wegens minder concurrentie. Het aantal nieuwe gezichten dat zich op 7 november in Tubeke aandiende was beperkt. Ik was samen met Marie Detruyer (OH Leuven) de enige nieuwkomer in de selectie. Het pleziert me dat de coach ook met de individuele prestaties rekening houdt. Ik zit niet in een topclub qua resultaten, maar dat is geen belemmering om voor de Red Flames te worden opgeroepen. Die wetenschap motiveert me sterk om nog harder werken.”

“Ik ben na de wedstrijd van de A-ploeg via een taxirit van 2,5 uur in Nederland geraakt. Ik speelde zoals afgesproken niet de volledige wedstrijd met de beloften. Het waren enkele drukke dagen, waardoor het niet verantwoord was om met mijn krachten te woekeren. Ik ben in ieder geval een mooie ervaring rijker. Dit neemt niemand mij nog af. Ik hoop op korte termijn op een tweede cap voor de A-ploeg, maar weet dat de concurrentie groot is. Reken maar dat ik niet ga zweven en de voetjes op de grond zal houden.”

Play-offs

“We hebben bij AA Gent een jonge en onervaren ploeg die moeilijk het spel kan maken. We creëren soms te weinig kansen en hebben het moeilijk om een wedstrijd dood te maken. Dit bleek ook in onze partij voor de Beker van België tegen FC Kontich. We gaven tegen de leider uit eerste nationale een 3-1-voorsprong uit handen en trokken bij de strafschoppen aan het kortste eind. We blijven hard werken aan onze tekortkomingen en blijven hopen op een plaats in de top zes en deelname aan de play-offs.”

“We staan met haalbare duels tegen Eendracht Aalst, KV Mechelen en Sporting Charleroi voor een cruciaal drieluik. We kunnen met minder dan negen op negen niet tevreden zijn als we onze ambitie willen waarmaken. We verloren twee weken geleden met 0-4 van Anderlecht, maar hielden meer dan één helft gelijke tred met de landskampioen. We moeten hieruit vertrouwen puren.”