Voetbal 2de afdeling VV A KVV Zelzate

Kyran Boete trekt met KVV Zelzate de goede reeks door: “Iedereen steekt door de grote concurrentie nog een tandje bij”

Kyran Boete (links) is tevreden met de recente gang van zaken: “De puzzelstukjes met de vele nieuwkomers zijn mooi in elkaar gevallen.” © Marc Van Hecke

Zelzate -

KVV Zelzate zette in de thuiswedstrijd tegen KVK Westhoek zijn opmars verder. De ploeg van coach Gino Pauwels won met 4-1 van de West-Vlamingen en is in de rangschikking opgeklommen naar de zevende plaats. Een fraaie comeback nadat de competitie werd ingezet met slechts een op twaalf. De voorbije zeven wedstrijden leverden Zelzate 16 punten op 21 op.

Johan Polet

“We namen tegen Westhoek een valse start, want incasseerden al na vijf minuten een doelpunt”, zegt de 20-jarige middenvelder Kyran Boete. “Ik was daar medeverantwoordelijk voor, want maakte misschien de fout om te snel in te stappen. Onze opponent benutte de geboden ruimte om op voorsprong te klimmen. We herstelden ons snel van die opdoffer, want twee minuten later maakte Jens Vandenhende met een fraai overhoeks schot gelijk. We hadden in de eerste helft de controle over de wedstrijd, maar konden weinig grote kansen creëren. We waren veel in de buurt van het bezoekende strafschopgebied, maar konden de doelman weinig op de proef stellen. Roy Broeckaert scoorde op slag van rust ons tweede doelpunt, goed voor zijn derde treffer in de voorbije vier wedstrijden, waardoor we met een goed gevoel naar de kleedkamer trokken.”

“We pakten ondanks onze 2-1-voorsprong met een onnodige krampachtige tweede helft uit. Een derde en bevrijdende treffer bleef lang uit waardoor de nervositeit in de ploeg zienderogen groeide. Westhoek schiep slechts één grote kans, maar Darko Van Rie bewees zijn klasse. Onze doelman behoedde ons met een fraaie voetveeg voor de onverdiende gelijkmaker. Thomas Zwart scoorde in de slotfase tweemaal vanuit de omschakeling waarmee onze zege iets meer glans kreeg.”

Sterke reeks

“We zijn aan een sterke reeks bezig. We verloren in de voorbije zeven wedstrijden enkel van Jong Essevee, dat in de top vijf staat. We reageerden goed op die nederlaag door in de voorbije weken van Gullegem en Westhoek te winnen. De puzzelstukjes met de vele nieuwkomers zijn mooi in elkaar gevallen. Bovendien is de concurrentie groot, waardoor iedereen op de trainingen nog een tandje moet bijsteken. We staan zondag met een uitwedstrijd bij Sparta Petegem voor een zware test. De regerende kampioen is ondanks een grote blessurelast opgeklommen naar de tweede plaats. We boden in de voorbije seizoenen vaak goed weerwerk tegen de Spartanen, maar werden daar soms te weinig voor beloond.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus