Voetbal 2de afdeling VV A Olsa Brakel

Fanno Nijst staat met Olsa Brakel voor de match van het jaar tegen Oudenaarde: “Deze derby is te vergelijken met een bekermatch”

“Mijn spelers op scherp zetten voor de derby zal niet moeilijk zijn”, weet Brakelcoach Fanno Nijst. ©  Geert De Rycke

Brakel -

Olsa Brakel ontvangt zondag KSV Oudenaarde. Olsa zag vorige week zijn wedstrijd tegen Jong Cercle stilgelegd worden door de mist. Oudenaarde leed in Dikkelvenne in de toegevoegde tijd een pijnlijke nederlaag. Door de recente gebeurtenissen, beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken, wint deze wedstrijd nog meer aan belang.

Freddy De Geest

Ons kent ons zorgt ervoor dat vooral in de Brakelse bestuurskamer deze match in vet staat aangestipt. “Voor hen en ook voor de dichte entourage van de club is het de match van het jaar. Dat deze wedstrijd voor mijn collega Stefan Leleu, een Brakelaar, ook speciaal is, moet niet onderlijnd worden. Mijn assistent Wouter Degroote was vorig seizoen T3 in Oudenaarde. Onze afgevaardigde Wim Modde werkt bij de voorzitter van Oudenaarde, Kurt Vandeputte. Deze derby heeft zo zijn gevoeligheden. Ook binnen de spelersgroep leeft het, dat voelde ik op de dinsdagtraining. Er is naar deze wedstrijd toe wel niet dezelfde beleving als naar de duels met Eendracht Aalst en Sporting Lokeren-Temse. Die ploegen spreken nog iets meer tot de verbeelding. De derby tegen Oudenaarde vergelijk ik met een bekermatch. Er zal stevig gebikkeld worden”, zegt coach Fanno Nijst.

“Dat onze wedstrijd tegen Jong Cercle werd afgelast, was jammer omdat ik het gevoel had dat er iets inzat. We hadden specifiek in functie van de West-Vlaamse tegenstrever getraind en enkele tactische ingrepen doorgevoerd die goed uitpakten. Jasper Otte stopte een strafschop en dat was een kantelmoment in de match. Wanneer we die wedstrijd nu gaan verder zetten of herspelen, is nog onduidelijk. Dat tijdstip valt sowieso ongelegen. Van 18 tot 28 december zijn mijn spelers vrij. In de eivolle kalender de match tegen Jong Cercle inpassen, wordt geen simpele opdracht. We wachten het voorstel van de voetbalbond af en proberen met Cercle tot een overeenkomst te komen.”

Tweede thuiszege

De Brakelse coach was vorige week een aandachtig toeschouwer aan de Dikkelvense Hofkouter, waar Oudenaarde op bezoek was. “Dit is een zeer speciale reeks met tal van ploegen met veel nieuwe jonge spelers. Die in de ploeg inpassen, vraagt tijd. Wanneer men het klassement bekijkt, stelt men vast dat de verschillen klein zijn. Kun je een reeks neerzetten, dan spring je naar de linkerkolom. Maak je de omgekeerde beweging dan zak je tot in de rechterkolom weg. We keerden met een dubbel gevoel uit Ruddervoorde naar Brakel terug. Sportief was er een goed gevoel omdat we tegen een sterke ploeg goed uit de verf kwamen. Extrasportief was er de frustratie omdat we deze verplaatsing nog eens zullen moeten overdoen. Dat zijn echter zorgen voor later. Mijn spelers op scherp zetten voor de derby zal niet moeilijk zijn. Deze wedstrijd willen we kost wat kost winnen. Het zou pas de tweede thuiszege (van leider E. Aalst werd met 2-1 gewonnen, red.) zijn. Wat dat betreft, is er dus wel wat werk aan de winkel.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus