Betere toegang tot strand begint bij… vergulde schapen

Deze vergulde schapen moeten centen opbrengen voor een betere toegankelijkheid tot het strand. © gemeentebestuur Middelkerke

Middelkerke -

Om fondsen te verzamelen om het strand nog beter toegankelijk te maken voor iedereen, organiseren het gemeentebestuur en de adviesraad voor inclusie en toegankelijkheid een niet-alledaagse kunstveiling. “Iedereen moet van het strand kunnen genieten”, zegt schepen Natacha Lejaeghere.

Dany Van Loo

Zon, zee en strand zijn voor iedereen, klinkt het bij het gemeentebestuur van Middelkerke. De gemeente heeft daar al maatregelen toe genomen. Zo is het strand ter hoogte van de Jules Van den Heuvelstraat tijdens het zomerseizoen een ‘zorgeloos strand’ met onder meer gereserveerde parkeerplaatsen, een verhard pad, een toegankelijk pad en strandrolstoelen voor op het strand of in het water.

Ook de zone ter hoogte van surfclub De Kwinte beschikt tijdens juli en augustus over twee strandrolstoelen, weliswaar zonder assistentie.

Maar het kan altijd nog beter, stellen het gemeentebestuur en de lokale raad voor inclusie en toegankelijkheid. “Iedereen moet volop van het strand kunnen genieten, ook als je niet zo mobiel bent”, vindt schepen Natacha Lejaeghere (Lijst Dedecker).

Originele werken

“We maken ieder jaar zones toegankelijk voor rolwagens. Dat gebeurt met speciale matten. In Westende is de toegankelijkheid van het strand trouwens opgenomen in het ontwerp van de nieuwe dijk. Om de toegankelijkheid nog meer te waarborgen, organiseren we samen met de adviesraad een kunstveiling met tientallen originele werken. Topstukken zijn twee vergulde schapen van Hannes d’Haese, maar in totaal verzamelden we al vijftig kunstwerken van verschillende artiesten”, zegt de schepen.

Hoe werkt de veiling? Die start op zaterdag 26 november tussen 10 en 15.30 uur met een kijkmoment in hotel Middelpunt, Westendelaan 37 in Middelkerke, gevolgd door de eigenlijke veiling daar om 16 uur. De stukken kan je ook op www.middelkerke.be/veiling bekijken, maar bieden moet ter plaatse gebeuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus