Werken aan kruispunt Pierstraat-Boomsesteenweg worden uitgesteld

Het drukke kruispunt. © jw 

Aartselaar, Reet, Niel -

Door de commotie die is ontstaan omtrent de timing van de werken aan het kruispunt Pierstraat-Boomsesteenweg (A12), heeft het Agentschap Wegen en Verkeer beslist deze naar een latere datum uit te stellen. De Aartselaarse schepen van Mobiliteit Bart Lambrecht (N-VA) reageert opgelucht.

 

De berichtgeving in onze krant en op sociale media over de plannen van AWV om deze week donderdag en vrijdag tussen 9 en 15u het kruispunt Pierstraat-Boomsesteenweg af te sluiten, zorgde direct voor heel wat ophef. Vooral het feit dat het verkeer in de richting Niel langs het kruispunt met de Langlaarsteenweg-Bist zou worden gestuurd, zorgde voor veel reacties.

Ook de Aartselaarse schepen Bart Lambrecht was geschrokken. “De gigantische verkeersstroom vanuit Aartselaar/Reet moet, bij gebrek aan een doorgetrokken N171/Expresweg, naar rechts afslaan naar het kruispunt van de Langlaarsteenweg. Dat kruispunt is nu al permanent oververzadigd, onder meer door al het verkeer van de A12 Woonboulevard dat moet terugdraaien. Daar nog al het N171-verkeer op duwen gaat ongetwijfeld voor waanzinnige wachtrijen en een volledig dichtslibben van de N177 zorgen.”

Tijdens schoolverlof?

Volgens de schepen voeren zowel Aartselaar als Rumst bewust alleen maar werken op de Pierstraat uit in schoolvakanties, omdat dan de verkeersstroom iets luwer is en de aanschuifrijen wat minder zijn. Zijn klacht vindt gehoor bij AWV, dat laat weten de werken naar een latere datum te zullen uitstellen. Het voorstel om die ’s nachts te laten doorgaan, kan volgens AWV echter niet worden ingewilligd.

“Blijkbaar zijn de aanpassing en vernieuwing van de verkeerslichten op dat kruispunt alleen maar overdag mogelijk. Het is te hopen dat ze daarvoor een moment kiezen dat het verkeer wat minder druk is. Misschien tijdens een vakantieperiode voor de scholen?”  (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus