Voetbal  2de Provinciale B  Eendracht Winnik

Seppe Deblander bezorgt Eendracht Winnik eerste overwinning na elf speeldagen met twee doelpunten: “Ik mik op twintig goals”

Seppe Deblander voelt zich thuis bij Eendracht Winnik: “De club zet sterk in op de jeugd.” ©  Gregory Van Gansen

Denderwindeke -

Spits Seppe Deblander (24) trof op bezoek bij KWIK Eine twee keer raak en loodste Eendracht Winnik op speeldag elf naar een allereerste overwinning. Winnik sprong haasje over met Wortegem naar de dertiende plaats, maar dat vormt geen eindpunt voor de Winnikse student kinesitherapie aan de VUB.

Wim Redant

De opluchting was groot bij Winnik. Seppe Deblander opende halfweg de eerste helft de score na een knappe actie van Thomas Gombault. In de slotfase rondde de Winnikse topschutter op pass van Lothar De Vidts ook een counter koelbloedig af. Matchwinnaar Seppe Deblander klonk na zijn twee goals strijdvaardig. “Vorig jaar sloot ik af met negentien goals. Ik wil dit jaar beter doen en mik op minstens twintig rozen. Ik zit intussen pas aan zes doelpunten, maar we beleefden met Winnik een moeilijke eerste periode. De driepunter op Eine was echt wel broodnodig. We gingen uit van een goede organisatie en gaven nauwelijks een kans weg. In de eerste helft waren we de betere ploeg in balbezit. Na rust kwamen we scherp naar buiten en we zetten de wedstrijd naar onze hand. Voor een spits blijft scoren belangrijk, maar het is dubbel genieten wanneer de goals ook punten opleveren.”

Bij Winnik zette Steve De Cooman vorig seizoen de trein op de rails na de trainerswissel, maar dit seizoen dreigde de Winnikse boemeltrein opnieuw te ontsporen. “We zetten een goede voorbereiding neer en openden de competitie met een gelijkspel op TK Meldert. Tegen KSV Maarkedal slikten we de gelijkmaker in de slotminuut. Nadien kenden we veel pech en verzeilden in een vertrouwenscrisis. Eindelijk hebben we nu onze eerste overwinning op zak. Op dit elan moeten we doorgaan. De komst van Olsa Brakel B vormt alvast een zespuntenmatch. Die ploeg pakte wel vier op zes, maar moet gewoon voor de bijl. Vorige week kenden we een offday tegen KVV Laarne-Kalken, maar voorts werden we nog nooit weggespeeld. Tegen Olsa moeten we op zoek naar een zes op zes via een eerste thuiszege.”

Inhaalbeweging

Seppe Deblander wijst naar blessurepech als verklaring voor een reeks van tien wedstrijden zonder overwinning. “De club beoogde een rustig seizoen en dus hebben we nood aan een inhaalbeweging. Luca Wauterickx liep een sleutelbeenbreuk op en Dylan Wuyts werd uitgeschakeld door een enkelbreuk. Winnik is een warme familieclub waar ik intussen al aan mijn zesde seizoen bezig ben nadat ik de jeugdrangen doorliep van FCV Dender en KVK Ninove. De club zet sterk in op de jeugd. Met Justen De Duytsche, Rune Collier en Lennert De Smet haalden drie jeugdspelers zondag het wedstrijdblad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus