Voetbal 1ste provinciale SK Munkzwalm

Coach Davy Minnaert werkt met SK Munkzwalm topwedstrijden af: “Tegen Sint-Denijs kregen we meer dan we verdienden”

Munkzwalmcoach Davy Minnaert beseft dat in de rangschikking alles op een zakdoek staat: “Wie voor Nieuwjaar nog een reeks kan neerzetten, zal een serieuze sprong maken in het klassement.” ©  Geert De Rycke

Zwalm -

SK Munkzwalm heeft zich na de gevleide winst tegen KVV Sint-Denijssport (2-1) op de tweede plaats genesteld in het zog van leider DT Borsbeke. Zaterdag treft de ploeg van coach Davy Minnaert in Ronse KSK Vlaamse Ardennen. De ploeg van coach Carl Deviaene verloor twee keer op rij en is tuk op revanche.

Freddy De Geest

De topwedstrijden volgen elkaar in versneld tempo op voor Munkzwalm. Van leider Borsbeke werd er met 2-0 verloren. “Tegen Sint-Denijssport kregen we meer dan we verdienden”, geeft de sportieve Davy Minnaert graag toe. “Een gelijkspel had de waardeverhoudingen beter weergegeven. Het was een gesloten wedstrijd waarin wij niet de juiste oplossingen vonden, maar wel op voorsprong klommen rond het uur. Toen Jonathan Carijn op tien minuten van het einde de voorsprong verder uitdiepte, leek de buit binnen, maar de Gentenaars tekenden voor een fel slotoffensief. De aansluitingstreffer van Sint-Denijssport werd afgekeurd na betwistbaar buitenspel. Pas in de toegevoegde tijd slaagden ze erin om te scoren. We wonnen op een diefje. In deze wedstrijd kregen we compensatie voor het puntenverlies tegen Heikant Zele en Svelta Melsele. In die wedstrijden verdienden we beter. Op het einde van het seizoen is die balans altijd in evenwicht. Tot nu toe kunnen we over de resultaten niet klagen, maar het spelniveau moet beter.”

De volgende weken niets dan toppers voor Munkzwalm. Na de uitstap naar Vlaamse Ardennen is er de verplaatsing naar Zottegem. Daarna zakt Kleit naar de Zwalmstreek af. De slotwedstrijd van deze jaargang is tegen Melsele. “Veel ploegen in deze reeks zijn aan elkaar gewaagd. Dat Borsbeke de rangschikking aanvoert, verbaast me niet. Die ploeg heeft zich goed versterkt en gaat op het elan van vorig seizoen door. We volgen op drie punten van de leider. Daarna zit alles op een zakdoek bij elkaar. Wie voor Nieuwjaar nog een reeks kan neerzetten, zal een serieuze sprong maken in het klassement. Melsele staat naar mijn gevoel onder zijn waarde geklasseerd.”

Plezierige reeks

“Ik ben aangenaam verrast over deze reeks met tal van nieuwkomers. De collegialiteit onder de coaches is zeer goed. Het niveau van de wedstrijden is goed en voor ons is er het leuke gegeven dat er tal van derby’s tussenzitten. Mijn ploeg wordt getipt voor de titel, maar er zijn veel kapers op de kust. Al een aantal weken moet ik Jonas De Landtsheer en Brecht Van De Wattijne missen. We hopen ze snel te recupereren. In Ronse verwacht ik een duel op het scherp van de snee tegen een gewond dier. Na de nul op zes is Vlaamse Ardennen tot in de rechterkolom weggezakt en dat is niet de plaats die ze ambiëren. Hun vertrouwen kreeg een flinke deuk. Wij willen er goed presteren en het liefst van al er een vierde uitzege laten optekenen”, zegt de optimistisch gestemde coach van Munkzwalm.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus