Voetbal  2de Provinciale B Kluisbergen Sportief

Nieuwe coach Enzo Vandewalle beleeft droomdebuut bij Kluisbergen Sportief: “Verdienste van de groep”

Enzo Vandewalle begint alvast met veel goede moed aan zijn nieuwe opdracht bij Kluisbergen Sportief: “Ik wil hier op mijn beurt goede resultaten boeken.” ©  Bart Vandenbroucke

Kluisbergen -

Met een verrassende trainerswissels rommelde het de voorbije weken bij Kluisbergen Sportief. Zowel de ex-coach Pascal Smessaert als nieuwe coach Enzo Vandewalle konden dit weekend met een driepunter pronken.

Wim Redant

Pascal Smessaert (48) gooide de handdoek na een 3-2-zege tegen KVC Nokere-Kruishoutem. De Balegemse coach stond zondag al aan het roer bij SV Sint-Antelinks, waar hij debuteerde met een 7-0-zege. “Ik sta volledig achter mijn beslissing om Kluisbergen stante pede te verlaten. Twee dagen na mijn vertrek was de nieuwe coach al bekend. Daar hoeft toch geen tekening bij? Nog voor de nieuwe coach werd bekendgemaakt, kon ik de naam trouwens al invullen. Ik was dolgraag bij Kluisbergen, maar hield de eer liever aan mezelf.”

Met Enzo Vandewalle (32) werd net over de taalgrens in het Henegouwse Mont-de l’Enclus de T2 van Anzegem weggeplukt. Zondag mocht de opvoeder, die in Gits werkt met jonge mensen met een beperking, als coach meteen juichen in Melsen, waar aanvoerder Michiel Covent en Dieter De Bleeker met goals in het eerste kwartier seizoensrevelatie Melsen meteen schaakmat zetten. “Onze 0-4-zege is de verdienste van de groep. Ik nam pas dinsdag de touwtjes in handen bij een nieuwe spelersgroep in een voor mij onbekende reeks. Gelukkig kon ik terugvallen op de knowhow van T2 Bart De Clercq. We probeerden een sterk blok neer te zetten en dat werkte. Ik vernam dat Melsen flink wat afwezigen telde, wat een mogelijk excuus kan vormen. Ik zag alvast een dominant Kluisbergen dat verdiend won.”

Buitenkans

Vandewalle verdiende zijn strepen voorheen over de West-Vlaamse provinciegrens. “Ik werkte als hoofdcoach bij RC Waregem. Via de Rassing kwam ik bij Menen terecht, waar ik in tweede afdeling het vak leerde onder Pascal Verriest, een door de wol geverfde coach die mijn leermeester werd. Dit seizoen was ik als T2 aan het werk bij SV Anzegem uit derde afdeling. Kluisbergen polste me in het verleden al eens en ook privé was dit aanbod voor mij een buitenkans. In april verwachten we een tweede kindje en dus is een training minder leuk meegenomen. Kluisbergen ligt ook om de hoek en de trainingen vatten later aan. Over het werk van mijn voorganger laat ik me niet uit, al oogt de eerste periode met 15 op 30 niet slecht. Ik leerde Kluisbergen intussen kennen als een club die over veel vrijwilligers beschikt. Ik wil hier op mijn beurt goede resultaten boeken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus