Machineverhuurbedrijf Huurland is Oost-Vlaamse kmo van het jaar

Sofie De Meyere, voorzitter Filip Vyverman, gedeputeerde Leentje Grillaert, Isabelle, Pascal Ameloot en Sofie Ameloot (zaakvoerders Huurland), premier Alexander De Croo en directeur Jos Vermeiren. © Geert De Rycke

Nazareth -

Unizo heeft Huurland uit Nazareth tot Oost-Vlaamse kmo van het jaar verkozen. Het machineverhuurbedrijf van broer Pascal en zussen Isabelle en Sofie Ameloot wonnen de prijs onder meer voor hun duurzame werkwijze.

Ruben De Keyzer

De broer en zussen zijn in de wolken met hun overwinning. “Onze vader heeft het bedrijf in 1973 opgericht, na de overname van een kleine ijzerwarenwinkel in Gent”, zegt Pascal. “Tijdens een studiereis in de VS heeft hij ons huidig concept opgepikt en hier als een van de eerste geïntroduceerd. Huren is een goed alternatief voor het kopen van machines, want de eigenaarslast, zoals stockage en onderhoud, nemen we volledig over.”

“In het begin verhuurde Huurland vooral aan particulieren. Sinds 2007 hebben mijn zussen en ik het bedrijf overgenomen. Vandaag verhuren we vooral aan professionele klanten. We hebben twaalf vestigingen en tachtig werknemers. Nu nog in Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, maar het is onze ambitie om heel Vlaanderen te dekken.”

Familiewaarden

Familiewaarden blijven voor Huurland op de eerste plaats staan. “We zijn al bezig met de volgende generatie, terwijl we allemaal nog veertigers zijn. Al acht kleinkinderen tonen interesse in het bedrijf. We hebben ook een familiecharter geschreven waarin we onze visie goten en hopen Huurland zo een langdurige toekomst te geven, met behoud van haar waarden: respect, vertrouwen, openheid, orde en betrokkenheid.”

“We zijn van nature geen mensen die veel exposure opzoeken, maar deze overwinning doet veel deugd, ook voor onze medewerkers. Volgend jaar bestaan we 50 jaar en maken we er een feestjaar van.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus