Groep Maes bouwt zaterdag feest voor 75ste verjaardag stichter en bezieler Albert Maes

Albert Maes en Lieve Winkelmans in de fleur van hun leven met toenmalig burgemeester Willy De Bie bij een plechtige inhuldiging. ©  rr

Pulle, Pulderbos -

Wie zaterdag 19 november langs Groep Maes in Pulle passeert zal waarschijnlijk wat feestgedruis opmerken. Stichter en bezieler Albert Maes blaast op 22 november 75 kaarsjes uit, en het bedrijf gaat dat vieren met honderd genodigden die een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van de flamboyante ondernemer.

Een eigen dichtbundel, eigen prijzen om jongeren te belonen die voor een technische studie kiezen, soms scherpe kritiek op de overheid: Albert Maes was als zaakvoerder allesbehalve een grijze muis.

Maes, elektricien van opleiding, nam als jonge kerel samen met zijn echtgenote Lieve een bedrijfje in feestverlichting over. Om efficiënter te kunnen werken had hij zijn eerste hoogwerker aangekocht. Tijdens de zomer verhuurden ze al snel deze hoogwerker en zo werd Maes Hoogwerkers geboren. De zaak nam snel uitbreiding. In 1982 was de hoogste hoogwerker in België de 31 meter van Maes, toen nog in Pulderbos. Er volgden kranen van Montaco en Maes begon ook zelf met elektriciteitswerken.

Na meer dan 45 jaar kunnen Albert Maes en Lieve spreken over de Groep Maes, met 160 toegewijde medewerkers. Maes is nu de nummer 1 in België met een groot assortiment aan kranen en hoogwerkers op vrachtwagen, met de 103 meter als hoogste en met het grootste assortiment aan mobiele torenkranen. Maes Laadpalen is het jongste bedrijf van de groep.

Hoog, hoger, hoogst was altijd het bedrijfsmotto. ©  rr

Albert, ondernemer in hart en nieren, is al die jaren ook zeer actief geweest buiten de Groep Maes. Zo bracht hij zijn Maes-tijd quasi elke middag door in restaurant De Engel. Jumping Zandhoven, waarvan hij voorzitter is, zag hij als netwerkevent voor verbinding en ondersteuning van lokale ondernemers en verenigingen.

Hoewel Albert en Lieve al een tijdje iets minder gas geven en hun fakkels doorgaven aan hun kinderen Greet, Jan en Geert Van Staeyen (echtgenoot van Greet), zullen ze nooit 100% op pensioen gaan. Lieve blijft een belangrijke rol spelen op de financiële afdeling en Albert steekt nog veel tijd in zijn bedrijf Safety-Product in Olen. Toch gaan ze nu toch iets vaker genieten van hun kleinkinderen, familie, vrienden en de zee verder verkennen met hun boot.

Maes houdt van zeilen. Op zijn 75ste wil hij nog wat meer van zijn boot gaan genieten. ©   rr

Zaterdag wordt er een verjaardagsfeest gebouwd in de gebouwen van Groep Maes in Pulle. Het levenswerk van de jarige Albert wordt dezer dagen via de website en social media extra in de verf gezet.

www.groepmaes.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus