Kruispunt Boomsesteenweg-Pierstraat twee dagen afgesloten

De komende dagen kan het verkeer dit kruispunt niet oprijden. © jw

Aartselaar, Reet, Niel -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) kondigt belangrijke werken aan op het kruispunt N177 (Boomsesteenweg) en de Pierstraat. Op donderdag 17 en vrijdag 18 november wordt in de buurt ernstige verkeershinder verwacht.

 

De knip op het kruispunt Boomsesteenweg-Pierstraat. © rr

Het Agentschap Wegen & Verkeer laat op donderdag 17 en vrijdag 18 november belangrijke werken uitvoeren op het kruispunt van de Boomsesteenweg (N177) en de Pierstraat. Om de arbeiders de mogelijkheid te geven de huidige klemmen-blokken en verkeerslichten te vervangen, wordt de rijbaan van dit kruispunt die twee dagen geknipt.

Nu al is duidelijk dat dit ernstige verkeershinder met zich zal meebrengen. Het verkeer afkomstig uit de Pierstraat zowel komende uit de richting Niel als uit Reet (Rumst), moet verplicht naar rechts afdraaien en kan dan aan het volgende kruispunt terugkeren.

Enorme verkeerschaos

De Aartselaarse mobiliteitsschepen Bart Lambrecht (N-VA) vreest die twee dagen voor een enorme verkeerschaos. “Vooral voor het verkeer dat vanuit de oostelijke kant van de Pierstraat in de richting van Boom wil rijden, wordt via het nu al overbelaste kruispunt met de Langlaarsteenweg omgeleid. Dit zijn duidelijk werken die men beter ’s nachts zou uitvoeren.”

De werken worden volgens AWV wel degelijk tussen 9u en 15u uitgevoerd. Enkel de terugkeerlus op de N177 in de richting Boom blijft tijdens de periode van de werken wel behouden. (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus