Mathias uit Reet is spiekpietje in musical: “Mijn droom gaat in vervulling”

Mathias proefde eerder al van de musicalscene. © RR

Reet -

Het zijn spannende dagen voor Mathias Fleurackers (23). Eerstdaags gaat met hem in de cast de musical ‘De Spiekpietjes: Paniek in de speelgoedfabriek’ in première in de Stadsschouwburg. Nochtans is deze kindermusical niet de theaterdoop voor deze jongeman die hoopt in de branche een carrière te kunnen uitbouwen.

In het Brusselse Koninklijk Conservatorium loopt dit schooljaar voor het eerst (en als enige in ons land) een masteropleiding Musical. Mathias Fleurackers uit de Predikherenhoevestraat in Reet is een van de leerlingen die hoopt via deze doorgedreven opleiding een musicalster te kunnen worden. “Het is een intensieve opleiding”, zegt Mathias. “Naast de vijf dagen op zeven opleiding en les zijn er ook vaak weekends met workshops en masterclasses.”

Dat hij ooit in de musicalbranche zou terechtkomen, bleek pas na zijn middelbare studies Latijn en Moderne Talen. “Hoewel ik toen al graag op de scène stond”, voegt hij er meteen aan toe. “Ik nam ooit deel aan een plaatselijk musicalproject en zong ook bij de dansstudio van IJvy Hagelstein van Studio 100, want zingen en dansen was toen ook al mijn ding.”

Mathias in de musical ‘Robin Hood’. © RR

Vorig jaar mocht Mathias voor het eerst proeven van het grotere werk via de musicals ‘Blood Brothers’ en ‘Robin Hood’. Daarbij bleef zijn rol wel beperkt tot het ensemble. Voor de musical ‘Sneeuwwitje’ lag dat al iets anders en werd hij understudy voor een van de dwergen.

En momenteel wordt intensief gerepeteerd voor de Sinterklaasmusical van de Spiekpietjes die op 26 en 27 november in de Stadsschouwburg in première gaat. Het gaat om een musical gebaseerd op de kinderboeken van Thaïs Vanderheyden.

“Mijn rol is een droom die in vervulling gaat”, zegt Mathias. “Ik wil dit mijn verdere leven blijven doen. Theater, film, tv, stuntwerk, straattheater en lesgeven, het kan allemaal. Ik hoop ook ooit zelf een musical te kunnen schrijven.” 

Jef Wijckmans

Mathias: “Van theater tot stuntwerk”, het kan allemaal.” © rr

www.stadsschouwburg-antwerpen.be/nl/event/de-spiekpietjes-paniek-in-de-speelgoedfabriek-4abe558a

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus