Deelfietsen Donkey Republic duiken vanaf 21 november op in polderdistrict

Een deelfiets van Donkey Republic ©  rr

Berendrecht-Zandvliet-Lillo -

De oranje deelfietsen van Donkey Republic zijn vanaf maandag 21 november ook terug te vinden in Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Het gaat om 48 fietsen met dropzones in negen straten.

Berendrecht-Zandvliet-Lillo is het enige district waar geen Antwerpse Velokes rondrijden. Maar binnenkort kunnen inwoners wel gebruikmaken van de (elektrische) deelfietsen van Donkey Republic. Vanaf maandag 21 november zijn ze terug te vinden in de Dorpstraat, Monnikhofstraat, Tongerlostraat, De Keysershoeve, Antwerpsebaan (ter hoogte van nummer 273 en 409), Steenovenstraat, Zandweg en in Lillo. Daar worden de zogenaamde dropzones voorzien waar de zestien elektrische en 32 gewone deelfietsen geplaatst kunnen worden.

Sandra Suykerbuyk (CD&V), districtsschepen van Mobiliteit in Berendrecht-Zandvliet-Lillo is blij met de komst van de deelfietsen. “We hopen zo een stukje tegemoet te komen aan de noden van onze inwoners, zodat we ons makkelijker kunnen verplaatsen naar onze buurgemeenten en het havengebied”, zegt Suykerbuyk. “Ook de fietsinfrastructuur in onze dorpskernen en daarbuiten zal de volgende jaren mee moeten evolueren. De fiets verdient immers een prominente en veilige plek in ons straatbeeld.”

Antwerps schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA) ziet het netwerk van deelfietsen steeds meer uitbreiden. “De modal shift is er reeds in de stad”, zegt Kennis. “En die willen we nu ook gerealiseerd zien in de districten en in de regio.”

 jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus