Voetbal  2de provinciale A Beersel-Drogenbos

Niels Mosselmans ziet nieuwe titel met Beersel-Drogenbos wel zitten: “We spelen zonder druk”

Niels Mosselmans: “We gaan voor elkaar door het vuur.”  ©  Geert Tresignie

Niels Mosselmans (32) verkeek met Beersel-Drogenbos de kans om zich in het spoor te hijsen van leider Kraainem. De Dworpse defensieve middenvelder wordt door zijn coach Vansintjan een onvervangbare sleutelspeler genoemd en staat niet afkerig tegenover een tweede opeenvolgende titel.

Wim Redant

Niels Mosselmans ziet een nieuwe titel wel zitten, maar klonk niet ontgoocheld na het 0-0-gelijkspel tegen Hoeilaart. “We spelen zonder druk, want de titel is helemaal geen must. We zetten een schitterende heenronde neer. Onze huidige tweede plaats had ik als promovendus toch niet verwacht. We proberen uiteraard wel om in de top drie te blijven meedraaien. De druk ligt wel duidelijk in het kamp van Kraainem en Hoeilaart. Kraainem probeert al enkele jaren om de poort naar eerste provinciale open te beuken en Hoeilaart koestert blijkbaar hetzelfde plan. Zelf proberen we gewoon om elke wedstrijd te winnen en dan zien we wel waar het schip strandt. Dat zorgt voor een ontspannen sfeer.”

“Tegen Kraainem kenden we helaas een offday. Tegen Hoeilaart bewezen we ook de toppers aan te kunnen. We zitten in een positieve vibe en beschikken in elke linie over ervaren spelers die het verschil kunnen maken. We gaan ook door het vuur voor elkaar.”

De fusie tussen Beersel en Drogenbos creëerde een vreemde situatie, want Drogenbos werd de nieuwe thuishaven terwijl de club gedragen wordt door Beersel. “Er bleven wel enkele supporters van Drogenbos aan boord, maar het bestuur en de achterban is wel Beersels getint. Onze gewezen voorzitter Stéphane Demol komt trouwens ook nog een handvol keer per seizoen op bezoek. Als Rode Duivel en coryfee van Anderlecht wordt hij in Beersel nog steeds enorm gerespecteerd. Zijn broer Michael Demol zetelt trouwens in ons bestuur. Zelf ben ik na een verleden bij Rhodienne inmiddels aan mijn vijfde seizoen toe bij Beersel. De charme van de club is de mix van Vlaamse en Franstalige spelers die samen één hechte groep vormen. Het spelersverloop is klein waardoor de club verder kan bouwen op de bestaande automatismen.”

Beroepshalve werkt Mosselmans bij Pro Soccer Data. “Als account manager sta ik in voor het verzamelen van data om de voetbalclubs te helpen bij hun administratie. In eigen land werken we voor Anderlecht en Standard. Ook Ajax behoort tot onze klanten. We werken voor clubs in 22 landen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus