Voetbal 2de Provinciale A SK Bellem - VSV Gent 1-2

Kenneth De Meester verliest zijn eerste opdracht met SK Bellem tegen VSV Gent: “We verdedigden niet goed bij beide tegendoelpunten”

Bjorn De Volder in duel met bezoeker Silèye Aw. © Marc Van Hecke

Kenneth De Meester heeft zijn eerste opdracht als hoofdcoach van SK Bellem verloren. De opvolger van Lieven Dheedene verloor met de blauwhemden op eigen veld met 1-2 van VSV Gent.

Johan Polet

De promovendus klom al in de tweede minuut via een doelpunt van Tim De Mol op voorsprong. SK Bellem had het in de eerste helft moeilijk om haar wil op te dringen, maar kwam na de rust sterker opzetten. Vincent Staelens lukte op het uur de gelijkmaker. De ploeg uit Groot-Aalter ging op enthousiasme op zoek naar een tweede treffer, maar het beslissende doelpunt viel aan de overzijde. Sileye Aw trapte raak voor VSV Gent dat de wedstrijd door de late uitsluiting van Jerome Mol (tweemaal geel) met tien eindigde.

Lessen trekken

“We kunnen uit deze nederlaag twee grote lessen trekken”, reageert De Meester (SK Bellem). “We verdedigden te braaf bij beide doelpunten. De eerste tegentreffer kwam er na een stilstaande fase van SK Bellem. Het tweede doelpunt van VSV Gent was mede het gevolg van een aarzeling in onze defensie. We hadden op die fasen veel alerter en doortastender moeten zijn. De tweede les was het gebrek aan efficiëntie. We moeten proberen onze kansen aan een hoger percentage af te werken. Vincent Staelens was goed voor één doelpunt, maar liet enkele kansen op een tweede treffer onbenut. Kenzo Lippens viel na een halfuur uit met een contractuur. Hopelijk valt zijn blessure mee en is hij snel opnieuw inzetbaar.”

“We zijn in de rangschikking weggezakt naar de voorlaatste plaats, maar ik maak me niet ongerust. We hebben voldoende kwaliteit om een zorgeloos seizoen door te maken. Ik probeer zo snel mogelijk mijn eigen accenten te leggen. We moeten in defensief opzicht veel dichter bij elkaar opereren. We gaven tegen VSV Gent te veel ruimte weg. We hadden ook het geluk bij bepaalde fasen niet aan onze zijde. We verdienden minstens een punt.”

“We staan met FC Sleidinge, FC Poesele en KSK Maldegem voor drie duels met opponenten uit de rechterkolom van de rangschikking. We moeten zo snel mogelijk vier tot zes punten sprokkelen om de aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen. Paniek is een slechte raadgever. Hard verder werken in een serene sfeer is de boodschap”, besluit De Meester.

Verdiende zege

“We hebben deze overwinning niet gestolen”, meent VSV Gent-coach Peter Van Keymeulen. “We leidden aan de rust met 0-1, maar hadden op dat moment een dubbele bonus moeten hebben. We haalden in de tweede helft niet meer ons beste niveau, maar trokken het laken verdiend naar ons toe.”

“We dienden opnieuw fel aan onze ploeg te sleutelen. Jari Desot en Kjell Van Der Haeghen waren geschorst. Emiel Haerens viel vorige vrijdag geblesseerd uit. Er zaten al enkele geblesseerde vaste waarden in de tribune waardoor we niet veel alternatieven meer hadden. Hopelijk blijven we van nieuwe blessures gespaard.”

“We staan met een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Sparta Ursel en een uitmatch bij FC Meetjesland voor twee cruciale duels. Ik hoop op minstens vier punten op zes waarmee we in de rangschikking iets vrijer zouden kunnen ademen.”