Voetbal  2de Afdeling VV  Reeksoverzicht

Eendracht Aalst blijft leider, FC Lebbeke breekt de ban

Vreugde bij de Aalst-spelers na het doelpunt van Jilke De Coninck. ©  Gregory Van Gansen

Eendracht Aalst startte de tweede periode met een zege nadat het ook al de eerste periodetitel veroverde.

Een tevreden Carl De Geyseleer boekte met Eendracht Aalst een 1-0-zege tegen KFC Merelbeke. “Ik zag een sterke tweede helft waarin we kansen creëerden en niets weggaven. Ik ben opgelucht dat we na de eerste periodetitel geen decompressie vertoonden. We boksten mooie aanvallen in elkaar.” Merelbeke-coach Davy De Schrijver zag zijn team de wet van de sterkste ondergaan. “Tegen Jong Cercle en Jong Essevee konden we wel oogsten, maar Aalst koppelt aan hun technische kwaliteiten ook kracht en maturiteit wat wel eens de goede combinatie zou kunnen betekenen in de titelstrijd. Het was genieten van de sfeer in een schitterend stadion dat historiek uitstraalt, maar de grasmat was wel rampzalig. Ik wil het niet als excuus inroepen, maar op een akker konden we ons vertrouwde combinatievoetbal niet ontwikkelen.”

Hans Cornelis nam met KSC Lokeren-Temse op Daknan met 3-1 de maat van KRC Harelbeke. “Onze eerste helft was Lokeren onwaardig. Bij balbezit was het nog best oké, maar bij balverlies speelden we veel te slapjes. Er vielen dan ook harde woorden tijdens de rust die leidden tot een goede reactie in de tweede helft. Met grinta en voetballend vermogen kraakten we de powerplay van Harelbeke.

Tom De Cock brak met FC Lebbeke de ban tegen Bocholt (2-1). “Ik dank de groep voor de mentaliteit en sereniteit na de crisisweek die volgde op de 2-6-nederlaag tegen Tongeren. We kenden ook eens een tikje geluk via een owngoal.”

Olsa Brakel zag de match op Jong Cercle bij een 0-0-score opgaan in een mistgordijn waardoor de match werd gestaakt.

KSC Dikkelvenne wees KSV Oudenaarde terug in een gesloten derby.

Ook kampioen Sparta Petegem won met het kleinste verschil tegen Jong Essevee.

KVV Zelzate sprong haasje over met Westhoek via een 4-1-zege.

KRC Gent brak na vijf wedstrijden zonder zege de ban bij rode lantaarn Erpe-Mere United.

RFC Wetteren sprong haasje over met FC Gullegem via een 2-1-zege. (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus