Voetbal Challenger Pro League Lierse Kempenzonen - SK Beveren 1-5

SK Beveren gaat op en over Lierse na goede wissels en (omstreden) rode kaart: “We knepen hun strot volledig toe”

Thierno Barry viert zijn doelpunt met zijn ploegmaats en de supporters. © Belga

Beveren -

SK Beveren versloeg zondagmiddag concurrent Lierse Kempenzonen met 1-5. De thuisploeg kwam nochtans voor rust op voorsprong via Vekemans, maar een omstreden rode kaart voor Tabekou en enkele goede wissels van T1 Wim De Decker lieten de match volledig kantelen. Beveren blijft zo bovenin meedraaien in de Challenger Pro League.

Wim Houttequiet

Geel-blauw begon sterk aan de wedstrijd en kreeg meteen enkele mogelijkheden, alleen stond het vizier nog niet op scherp. Beveren eiste het balbezit op, Lierse loerde op de counter. Op een van die tegenaanvallen liet Vukotic zich op een zeldzaam foutje betrappen. De Servische verdediger hapte, waardoor Tabekou langs hem kon glippen. De spits bleef rustig en bediende Vekemans, die maar had binnen te duwen. Beveren bleef aan de bal, maar het ontbrak aan creativiteit om het zwart-gele blok te ontwrichten. Met Kablan en Ribeiro Costa probeerde trainer Wim De Decker na rust de bakens te verzetten. Vooral de Braziliaanse aanvaller had er zin in en liet zich meteen opmerken met een listig passje voor Barry, die doelman Delanghe op zijn weg vond.

Het kantelpunt in de wedstrijd was echter de rode kaart voor Serge Tabekou. Ref Pirard stuurde de aanvaller na een duel van het veld, tot verbazing van het hele stadion. “Ik weet niet of het een rode kaart was, daarvoor moet ik de beelden eens bekijken”, blikte Sander Coopman terug. “Maar dat is ons probleem niet. Al is het sowieso jammer dat er in de Challenger Pro League geen VAR is. Het heeft ons sowieso geholpen, want ze kwamen er niet meer uit.” Trainer Wim De Decker trad zijn speler daarin bij. “Het had een grote impact, ook al vond ik ons na rust al vrij gretig starten, waardoor we hoger op het veld in balbezit kwamen. Na de rode kaart knepen we de strot van Lierse volledig toe.”

Beveren duwde na de rode kaart het gaspedaal volledig in en kwam al snel op gelijke hoogte na een stevige pegel van invaller Kablan. Twintig minuten voor tijd kwam geel-blauw op voorsprong nadat Barry een voorzet van de pas ingevallen Coopman tegen de touwen knikte. Mbokani besliste de wedstrijd nadat hij een afvallende bal in de korte hoek knalde. In de slotfase duwden Coopman en Ribeiro Costa het mes nog wat dieper in de wonde. Naast de rode kaart deden de wissels mee de wedstrijd kantelen. “Dat is volledig hun eigen verdienste”, aldus De Decker. “Ze laten mij zien dat ze klaar zijn. Maar ik heb vandaag vooral een groep gezien. Dat stemt mij misschien nog het meest tevreden. Ribeiro Costa werd tegen Anwerp nog bij rust gewisseld, maar valt nu heel gretig in. Als ik zie hoe Hoggas, onze aanvoerder die bij rust in de kleedkamer bleef, in de feestvreugde deelt. Of Kablan, die de voorbije weken niet veel gespeeld heeft.”

Tikje uitgedeeld

Door deze zege blijft Beveren bovenin meedraaien in de Challenger Pro League en deelt het een tikje uit aan Lierse. De Pallieters volgen nu al op vijf punten. “Ik zou ze toch nog niet afschrijven, want het is een moeilijk te ontwrichten ploeg”, besloot Coopman. “Het is vooral belangrijk dat we bovenin blijven strijden, maar als je een tikje kan uitdelen, moet je dat zeker niet laten liggen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus