Abdijcafé biedt lekkers om te sparen voor tovertafel voor bewoners in De Maretak

Met abdijbier en -kaas, speculaas en peperkoek kan je Yenthe Seghers helpen sparen voor een Tovertafel. © rr

Boom, Duffel -

De ouders van Yenthe Seghers (19) uit Boom organiseren voor de vijfde keer een Abdijcafé. Met de verkoop van ambachtelijke abdijproducten willen ze geld bij mekaar krijgen om voor woon- en dagbestedingscentrum De Maretak in Duffel, waar hun dochter verblijft, een Tovertafel aan te kopen.

Yenthe is zwaar zorgbehoevend en kan al meer dan tien jaar rekenen op de goede zorgen van De Maretak, een afdeling van dienstverleningscentrum Zevenbergen. Met hun actie willen de ouders een steentje bijdragen tot de werking. Zo willen ze deze keer sparen voor een Tovertafel, een systeem om via een beamer interactieve spellen op een tafel te projecteren.

In plaats van de klassieke wafel- of vlaaienverkoop gaan ze voor ambachtelijke producten van de abdij van Averbode. “De peter van Yenthe is norbertijn in Averbode, vandaar de link”, vertelt de papa van Yenthe. “Het is voor de mensen ook eens iets anders. Met een aanbod van onder meer abdijbier, -wijn en -kaas maar ook peperkoek, speculaas en geschenkpakketten voor eindejaar hopen we zo vele mensen warm te maken.”

Bestellen kan nog tot 18 november via annick.hertmans@gmail.com. Er zijn afhaalmomenten op zaterdag 19 november in sporthal De Twee Ringen in Aartselaar en zondag 27 november in de BraxHall in Boom.(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus