Voetbal 1ste nationale FC Knokke

Jarno Vervaque (Knokke) overwon dipje en steekt ambities niet onder stoelen of banken: “Ik blijf hopen op een echte kans in het profvoetbal”

Jarno Vervaque is de vaste rechtsachter van de kustploeg. © Rudy Declerck

Knokke-Heist -

Royal Knokke FC mikt in november op een 9 op 9. Na de 1-0-winst tegen de voorlaatste Rupel Boom moet er zondagmiddag ook gewonnen worden bij rode lantaarn Hoogstraten. “Een reeks neerzetten in deze competitie is niet evident”, weet Jarno Vervaque, de rechtsachter die na een moeizame start weer op dreef geraakt.

Koen Verdruye

Regelmaat, het is wat Knokke de afgelopen weken en maanden miste. “Het gevolg van de komst van bijna vijftien nieuwkomers. Het was wat wachten op de automatismen, maar ik heb nu echt wel het gevoel dat het de goede kant opgaat”, zegt Vervaque, die zelf ook enige tijd met zichzelf worstelde. “Dat is voetbal. De ene match ben je top, de volgende lukt er gewoon niks.”

Ondanks de komst van Michiel De Looze behield Vervaque zijn vaste plaats. “Enkel tegen Beerschot voor de beker zat ik op de bank. Ook die middag had de ploeg het moeilijk en gelukkig kreeg ik mijn plaats snel terug. De coach heeft toen wel even met mij gepraat. Niks speciaal, want wat moet je als coach uiteindelijk zeggen tegen een speler die je op de bank zet? Voor De Looze is het allesbehalve plezant. Op de bank of op de tribune zitten valt elke speler zwaar, maar je weet dat dit kan gebeuren met een grote selectie zoals de onze. Alles draait om punten pakken, want als dat gebeurt, is er meestal weinig aan de hand.”

Vervaque kreeg zijn opleiding bij Club NXT, waar Kristof Arys hem wegplukte. Bij Knokke kende hij een geslaagd eerste seizoen en tekende hij bij na bemiddeling van zijn makelaar Luc Devroe. Vervaque moest wel plots ’s avonds trainen en zijn weg zoeken in het amateurvoetbal. Overdag ging hij werken als koerier. “Dat was een contract van zes maanden en is intussen afgelopen. Nu werk ik een tweetal dagen per week in de haven van Zeebrugge. Ik zet de nieuwe wagens op hun plaats en na mijn shift kan ik dan naar de training rijden. Intussen ben ik het gewoon om ’s avonds te trainen, maar ik blijf hopen op een echte kans in het profvoetbal. Ik voel mij goed bij Knokke, we hebben een heel jonge groep. We komen allemaal goed overeen, want we zijn van dezelfde leeftijd en dat zorgt voor een goede band. Maar ook hier geldt: alles staat of valt met resultaten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus