Voor de tweede keer maakt Noordkrant van een klant een lottomiljonair

© ATV

Berendrecht -

Ellen Van Dyck, zaakvoerder van krantenwinkel Noordkrant, kan het zelf bijna niet geloven. Voor de tweede keer in amper vier jaar tijd wordt een van haar klanten lottomiljonair. Zij ontving van de Nationale Loterij een symbolische cheque voor haar klant, die liever anoniem wil blijven.

Liliane Goor van de Nationale Loterij zakte af naar de enige krantenwinkel in het polderdistrict om er 2.000.005 euro te overhandigen aan de winnaar van het Lottospel van 15 oktober. De winnaar wil anoniem blijven.  

Liliane Goor: “Uiteraard respecteren we de wens van de winnaar. We mogen wel zeggen dat het een ambtenaar is van middelbare leeftijd, die al sinds de begindagen een trouwe speler is van Lotto, EuroMillions en ook nog van het recente Super 20. Hij speelt mee in de krantenwinkel van Ellen en laat de computer dan willekeurige cijfers kiezen.”

Getallen die geluk brengen. © BELGA

“Je blijft dromen, maar je verwacht het niet. Als het moment dan toch daar is, overheerst eerst paniek. Wanneer de eerste emoties wat bezonken zijn, wordt het intens genieten. Een deel van de winst gaat naar mijn gezin, een stukje wordt op het spaarboekje gezet. De droom om een stukje van de wereld te zien, gaat nu realiteit worden”, laat de winnaar weten.

Uitzonderlijk

In 2018 zorgde de krantenwinkel van Ellen Van Dyck voor een eerste miljonair. Met zijn 2.000.005 euro deed de tweede winnaar het precies drie euro beter dan zijn voorganger. Liliane Goor: “Dat dezelfde zaak twee miljonairs levert is echt heel erg uitzonderlijk. Ellen trekt blijkbaar geluk aan, want naast de twee miljonairs werden hier ook al prijzen uitgereikt van 2.000, 16.000 en 26.000 euro. Bij grote bedragen raden we de winnaars altijd aan om rustig te blijven en eerst alles te laten zakken.”

Noordkrant

Noordkrant in de Monnikenhofstraat is nog de enige krantenwinkel in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Ellen Van Dyck: “Kort na de trekking kreeg ik een telefoontje van de Nationale Loterij om te zeggen dat er opnieuw een miljonair was in mijn krantenwinkel. Ik hapte eerst naar adem en kon het amper geloven. De naam van de winnaar is ook niet aan mij verklapt. Als verkooppunt van de Nationale Loterij verdien je daar als zaakvoerder niets extra mee en dat is goed. Wanneer je echter van iemand een miljonair maakt, krijg je wel extra aandacht. Op de etalage staat in het groot vermeld hoeveel die man hier heeft gewonnen.”

De zaakvoerder van Noordkrant geeft nog mee dat zo’n winnaar wel een directe invloed heeft op het aantal klanten. “Bij de eerst grote winnaar kwamen mensen uit Ekeren, Stabroek, Hoevenen en verder speciaal naar hier om met de Lotto te spelen. Dat gaat nu waarschijnlijk niet anders zijn.” (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus