Voetbal 2de Provinciale B FC Edeboys

Niels Vlaeminck bezig aan remonte met FC Edeboys: “Na vier nederlagen volgden vier overwinningen”

Heusdenaar Niels Vlaeminck is aan zijn derde seizoen bezig bij Edeboys, dat nu al enkele jaren meedraait in de subtop van tweede provinciale. ©  Geert De Rycke

Wetteren-ten-Ede -

KFC Edeboys brengt slechts twee ploegen in competitie, maar de kleine club van voorzitter Peter Van Hoecke boert de jongste jaren niet slecht. Coach Niels Vlaeminck bereidt na een 12 op 12 de derby voor tegen Laarne-Kalken dat eveneens de wind in de zeilen heeft.

Wim Redant

Niels Vlaeminck mag niet mopperen met een gedeelde zesde plaats na de eerste periode, maar de coach zag zijn team wel een hobbelig parcours afleggen. “We openden de competitie met een vier op zes. Na vier opeenvolgende nederlagen volgden vier zeges op rij. Onze verliesreeks liepen we op tegen Nokere-Kruishoutem, Melsen, Houtem en Geraardsbergen, niet toevallig teams die in de linkerkolom verwacht worden. Ook met Edeboys mikken we evenwel op de vijfde plaats, nadat we vorig seizoen afsloten op de zevende plaats. Toen we wat spelers recupereerden, raakten we gelukkig opnieuw op de rails.”

Met de komst van KVV Laarne-Kalken wacht een confrontatie met een andere ploeg in vorm. “Met Laarne-Kalken wacht een derby tegen een bevriende club. Eén keer per week kunnen we ginds namelijk terecht op een oefenveld. Laarne-Kalken zette een 18 op 18 neer en is na een aarzelende start aan een schitterende remonte bezig. Ik verwacht een mooie derby tussen twee ploegen waar de trainers en spelers elkaar kennen. We bouwden verder op de bestaande ploeg, die we aanvulden met een kwartet nieuwkomers. Doelman Sven Van Nieulandt en Mattis Even plukten we weg bij Wachtebeke. Bruno Notebaert kwam over van Gijzel-Oosterzele en Ridgy De Smedt sloten we aan nadat Olympic Burst de boeken neerlegde.”

Familiale club

Heusdenaar Niels Vlaeminck is aan zijn derde seizoen bezig bij Edeboys, dat nu al enkele jaren meedraait in de subtop van tweede provinciale. “Ik doorliep de jeugdrangen van Standaard Wetteren en Destelbergen, waarna ik deel uitmaakte van de A-kern bij Lochristi, Zelzate en Petegem. Als coach startte ik bij Heusden B. Via de eerste ploeg Heusden verzeilde ik bij de beloften van Wetteren, die ik na drie jaar inruilde voor Windeke. Bij Edeboys kwam ik in een familiale club terecht waar voorzitter Peter Van Hoecke de schouders onder de club zet. Als technische staf dragen we samen met de spelers ons steentje bij dat de club goed blijft draaien. Edeboys is nu toch al aan het achtste seizoen bezig in tweede provinciale en het nestelt zich niet meer in de onderste regionen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus