Volleybal Nationaal 2B Tievolley Tielt

Thomas Udvart staat met door blessures geteisterd Tievolley Tielt voor bijzonder zwaar weekend: “We geven ons niet op voorhand gewonnen”

Het behoud is en blijft dit seizoen de doelstelling van promovendus Tielt. © Bart Vandenbroucke

Tielt -

Er wacht Tievolley Tielt met de thuismatch tegen leider Oudenaarde op zaterdag en de derby tegen Balti Kortrijk op zondag een druk en pittig volleybalweekend. Ondanks de blessurelast en de voorlaatste plaats in het klassement ziet middenspeler Thomas Odvart in beide wedstrijden mogelijkheden.

Timmy Vanecke

Tievolley Tielt speelde dit seizoen nog slechts vier competitiematchen, maar komend weekend moeten Thomas Odvart en zijn ploegmaats vol aan de bak. Zaterdag komt leider Oudenaarde op bezoek en zondag wacht de derby tegen Kortrijk. “Dat we vorig weekend niet moesten spelen en nu voor een zwaar weekend met twee matchen staan, is toch wel vervelend en ook niet echt logisch”, geeft de 18-jarige Thomas Odvart toe. “Wij zitten bovendien met liefst vier geblesseerden en dan weet je dat ons een lastig weekend te wachten staat. Veel wisselmogelijkheden zijn er niet meer en we treffen ook twee te duchten tegenstanders. We geven ons weliswaar zeker niet op voorhand gewonnen. Tegen leider Oudenaarde moeten we met de steun van ons altijd talrijke thuispubliek voluit voor een stunt durven gaan. In die match hebben we echt niets te verliezen. Zondag volgt dan de derby bij Balti Kortrijk. We hopen dat we nog voldoende jus in de benen zullen hebben om ook daar een resultaat te halen.”

Promovendus Tievolley Tielt begon het seizoen met een thuisoverwinning tegen Aalter-Ruiselede, maar werd nadien geteisterd door blessureleed. De ambitie is en blijft om het behoud in Nationale 2B te verwezenlijken. “Voor conclusies is het nog veel te vroeg”, wil Thomas Odvart niet op de zaken vooruitlopen. “Eens we weer compleet zijn, kunnen we onze focus op het klassement richten. Nu is het vooral zaak om zoveel mogelijk punten te sprokkelen.”

Na een terugkeer naar Sijos Menen komt Thomas Odvart dit seizoen weer uit voor Tievolley Tielt. Er is geen sprake van verloren tijd, want met zijn 18 jaar is de middenspeler de jongste van de ploeg. “De uitdaging hier is veel groter en ik wilde echt wel weer op hoger niveau volleyballen. Ik ben ambitieus. Bij Tievolley krijg ik de kans om me verder te ontwikkelen in de nationale reeksen en dan zien we wel hoe hoog ik kan mikken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus