Voetbal Beker van België SK Beveren

Wim De Decker kruipt met SK Beveren in de rol van underdog: “Antwerp kan zich niet permitteren hier te verliezen”

Beverencoach Wim De Decker promoveerde met Antwerp naar 1A en heeft nog steeds een warm hart voor de Great Old. ©  Belga

Beveren-Waas -

Wim De Decker sloot zijn spelerscarrière af bij Antwerp en begon op de Bosuil zijn trainerscarrière met de promotie naar 1A als kers op de taart. Donderdag hoopt hij met SK Beveren zijn ex-club uit te schakelen in de Beker van België.

Wim Houttequiet

Voor coach Wim De Decker wordt het een speciaal weerzien met ex-club Antwerp. “Ik ken het huis vrij goed”, grijnst de Beverse oefenmeester, die Antwerp nog steeds een warm hart toedraagt. “Ik heb dat met heel weinig ex-clubs, maar met Antwerp wel. Ik heb die club in zijn donkerste periode gekend. We hadden zelfs geen warm water om ons te douchen. Door de jaren heen heb ik Antwerp zien opstaan en opnieuw zien schijnen. Met de promotie naar eerste klasse hebben we een stukje geschiedenis geschreven. Dat alles zorgt ervoor dat deze club altijd speciaal zal blijven. Al staat dit gevoel los van deze wedstrijd.”

De Decker kruipt maar wat graag in de rol van underdog. “We hebben niets te verliezen, maar op papier maken we ook niet veel kans”, legt de Beverse oefenmeester alle druk op de schouders van Antwerp. “Maar het is en blijft voetbal, dus hebben we altijd een kans. We hebben iets proberen uitdokteren om hen te bekampen, hopelijk rendeert dat. In zo’n matchen gaan we altijd onze momenten en kansen krijgen. Het is de top tegen 1A tegen de top van de Challenger Pro League. Ze gaan zichzelf ook niet verzwakken. Je weet dus welke ploeg er tussen de lijnen zal staan. Ze kunnen het zichzelf niet permitteren om hier uitgeschakeld te worden.”

Geen cadeautjes

Maar De Decker is een winnaar en wil zichzelf niet zomaar gewonnen geven. Hij is dus niet van plan om zijn ploeg helemaal om te gooien met het oog op de topper tegen Lierse Kempenzonen van komende zondag. “We gaan hier en daar wat roteren, maar ik ga geen cadeautjes uitdelen. Als ik roteer, is dat omdat ik in die spelers geloof en niet om hen tevreden te houden”, laat hij al even in zijn kaarten kijken zonder in detail te treden. “We gaan onze speelstijl ook niet te veel aanpassen. We gaan de bus dus niet parkeren. De beker kan ons seizoen nog meer kleur geven. De eerste ronde overleven was belangrijk. Nu hebben we een mooie affiche geloot, zeker als je de belangstelling voor deze match bekijkt. Het is altijd leuk om dergelijke matchen te spelen. Ik ben benieuwd hoe mijn spelers zich zullen meten

Met Dieumerci Mbokani beschikt Beveren over een extra wapen voorin. De Congolese spits zal zich ongetwijfeld willen bewijzen tegen z’n ex-club. “De Mbokani die ik ken van bij Antwerp stond er altijd op de grote momenten”, weet De Decker. “Al ligt zijn focus ook op de titelstrijd in de competitie.” Uitkijken of Mbokani tegen zijn ex-club de netten kan laten trillen voor een zo goed als uitverkochte Freethiel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus