Een zucht van opluchting in Zuid-Korea: Sterspeler Son Heung-min geraakt na oogoperatie toch klaar voor WK in Qatar

©  AFP

De Zuid-Koreaanse sterspeler Son Heung-min is na een oogoperatie op tijd speelklaar voor het WK voetbal in Qatar, zo bevestigde hij woensdag in een mededeling van zijn club Tottenham Hotspur.

Jens JacobsBron: BELGA

De dertigjarige Son liep vorige week een breuk in de zone rond zijn linkeroog op tijdens de eerste helft van het Champions League-duel bij Olympique Marseille (1-2). Son moest nog voor het halfuur naar de kant bij Tottenham na een duel met Marseille-verdediger Chancel Mbemba (ex-Anderlecht). 

“Dit WK wil ik voor geen geld ter wereld missen”, stelde hij de fans gerust. “Voor je land uitkomen op een WK is een jongensdroom en dat wil je dan ook niet missen.”

Voor Son wordt het in Qatar zijn derde WK met Zuid-Korea, na de WK’s in Brazilië (2014) en Rusland (2018). Met Zuid-Korea zit hij op het WK in een poule met Uruguay, Ghana en Portugal. Uruguay is op 24 november de eerste tegenstander in Qatar.

Son scoorde dit seizoen in dertien competitieduels drie keer. In de Champions League trof hij twee keer raak in zes wedstrijden. Voor de nationale elf trof hij 35 keer raak in 105 interlands.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  AP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer