Gemeente krijgt vijf hoppinpunten voor elektrische deelfietsen

Schepen Geert Antonio test alvast een van de fietsen aan het gemeentehuis. © rr

Rumst -

Binnen de Vervoerregio Antwerpen werd afgesproken dat in alle gemeenten elektrische deelfietsen zouden worden geïnstalleerd. Voor Rumst gaat het om twee regionale en drie lokale Hoppinpunten van Donkey Republic.

Sinds enkele dagen staan op vijf plaatsen in de gemeente een aantal opvallende, oranje elektrische deelfietsen. Deze organisatie koos in Rumst voor twee regionale Hoppinpunten. Een eerste is voorzien aan AZ Rivierenland aan de ’s Herenbaan, A12 in deelgemeente Reet en een tweede aan de P&R aan de op- en afrit van de E19 in de deelgemeente Rumst.

De deelfietsen aan de E19. © rr

Verder kreeg de gemeente ook nog drie lokale Hoppinpunten toegewezen. Daarvoor werden het gemeentehuis aan het Koningin Astridplein, de GAM (het kerkgebouw) aan de Kardinaal Cardijnstraat en de terminushalte van vervoersmaatschappij De Lijn aan de Molenbergstraat als locatie gekozen.

Ook deelauto’s

“Een Hoppinpunt combineert verschillende vervoersmiddelen, zoals openbaar vervoer, deelfietsen en binnenkort ook deelauto’s die de gemeente Rumst zelf heeft besteld”, zegt schepen voor mobiliteit Geert Antonio (N-VA). “Op deze manier stimuleren we duurzame verplaatsingen en bieden we overstaplocaties, zowel in onze gemeente, als in alle buurgemeenten binnen de Vervoerregio.”(jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus