Voetbal 2de Provinciale B Kluisbergen Sportief

Lars De Jonghe is verbaasd over de trainerswissel bij Kluisbergen Sportief: “Er waren geen wrijvingen”

Lars De Jonghe: “Met Kluisbergen moeten we verder klimmen in het klassement en naar boven kijken in het klassement.” ©  Geert De Rycke

Kluisbergen -

De Kluisbergse thuiszege tegen VC Nokere-Kruishoutem kreeg een verrassend staartje door het opstappen van coach Pascal Smessaert. Ook doelman Lars De Jonghe viel uit de lucht toen hij via sms op de hoogte werd gesteld.

Wim Redant

Pascal Smessaert diende zijn ontslag in toen hij vernam dat zijn T2 Bart De Clercq gepolst werd om over te nemen bij een nederlaag tegen Nokere-Kruishoutem. Voor Smessaert was dat koren op de molen nadat hij voordien ook oppositie had ondervonden van een paar spelers. Doelman Lars De Jonghe (23) reageert dan weer verbaasd over trainerswissel. “Er waren geen wrijvingen tussen de groep en de coach. In een groep wordt altijd wel gepraat over wat beter kan, maar de groep stond achter de trainer en samen boekten we toch een mooie zege tegen Nokere-Kruishoutem nadat we ons efficiënt hadden getoond. We liepen 2-0 uit, maar de bezoekers reageerden scherp en klommen langszij, waarna we het laken toch nog naar ons toe trokken. Vooral thuis moeten we veel punten oogsten indien we onze ambitie willen wettigen.”

Geproefd van profvoetbal

Lars De Jonghe proefde van het profvoetbal bij Tubeke, maar de studies burgerlijk ingenieur kregen voorrang en intussen ging de Tollembekenaar aan de slag in de chemische sector. “Ik beleefde een leerrijke periode bij Tubeke, waar ik in de slotmatch van mijn tweede seizoen effectief tussen de palen stond tegen Roeselare toen de degradatie al een feit was”, vertelt hij. “Voorheen fungeerde ik als doublure van Theo Defourny, die nu bij RWDM het doel verdedigt. In de kleedkamer zat ik steevast naast onze topschutter Thomas Henry, die een transfer realiseerde naar OHL, dat een opstapje werd naar Venezia en Hellas Verona in de Italiaanse Serie A. Ik ging in die periode op bezoek bij de mooie stadions van Union, KV Mechelen en Westerlo. De Koreaanse investeerders verlieten Tubeke, dat daarna op de fles ging. Ik ging aan de slag in mijn achtertuin bij KSV Geraardsbergen, waar ik in de balans lag met Mon Schockaert. Ik wilde het statuut van eerste keeper en hapte toe toen Kluisbergen me polste omdat De Cubber vertrok.”

De Jonghe staat nog steeds achter zijn keuze. “Ik werd goed opgevangen in de groep en probeer zo veel mogelijk clean sheets te verzamelen. Ik koester een goede verstandhouding met de andere doelman Niels Demeulemeester, die nog op hoger niveau keepte en me vaak goede raad geeft. Met Kluisbergen moeten we verder klimmen in het klassement en naar boven kijken in het klassement.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus