Voetbal 2de afdeling VV A KVV Zelzate

Roy Broeckaert bekroont zijn derde basisplaats bij KVV Zelzate met een tweede doelpunt: “Ik moet iedere kans met beide handen proberen te grijpen”

Roy Broeckaert: “De concurrentie moet ons als ploeg sterker maken.”  ©  Geert De Rycke

Zelzate -

KVV Zelzate zet zijn opmars in de rangschikking geleidelijk aan verder. De kanaalploeg incasseerde in de voorbije zes wedstrijden slechts een nederlaag (thuis tegen Jong Essevee). Zelzate won zondag met 1-2 bij Gullegem en klom met dertien op achttien naar de negende plaats in de rangschikking. Roy Broeckaert bekroonde zijn derde basisplaats in deze campagne met een tweede competitiedoelpunt. Hij vond ook op de achtste speeldag (uit bij Oostkamp) de weg naar doel.

Johan Polet

“Er kon niemand iets afdingen op onze zege tegen Gullegem”, meent de 28-jarige aanvaller, die bij Zelzate over twee periodes aan zijn tiende seizoen toe is. “Het zag er in de eerste helft nochtans niet goed uit. We werden in het tweede kwartier via een doelpunt van Robbe Dekiere op achterstand gezet. Gullegem is een stugge ploeg die zelden een voorsprong uit handen geeft. Onze doelman Darko Van Rie pakte met twee goede tussenkomsten uit waardoor we aan een grotere achterstand ontsnapten. Wij stroopten na de rust de mouwen op en zetten de scheve situatie volledig recht. Ik maakte kort na de herneming gelijk. We verzuimden nadien onze kloof verder uit te diepen. De partij leek lange tijd op een 1-1-gelijkspel af te stevenen, maar we werden op de valreep toch beloond voor onze aanvalslust. Richard Antwi Manu maakte in de slotminuut de winnende treffer.”

“We kenden door allerlei omstandigheden een moeizame aanhef van deze campagne. We dienden met onder meer Aalst en Jong Cercle Brugge twee teams uit de top drie te bekampen. Bovendien dienden we met een zeven nieuwkomers aan een nieuwe ploeg te bouwen. Dat vroeg begrijpelijk tijd en geduld, maar de voorbije weken raakten we steeds beter op elkaar ingespeeld. De positieve resultaten deden de rest. Het vertrouwen groeide zienderogen waardoor we naar de brede middenmoot zijn opgeklommen.”

Positieve lijn doortrekken

“Ik was pas aan mijn derde basisplaats in 10 wedstrijden toe. Ik zat ook al voor twee matchen niet in de selectie. We speelden tot op heden altijd met één diepe spits. Ik had het niet altijd gemakkelijk met de motivering voor mijn niet-selectie, maar de coach heeft altijd het laatste woord. Dat geldt ook voor enkele ploegmaats die eens naast de selectie zijn gevallen. Het komt erop aan om te proberen iedere speelkans met beide handen te grijpen. De concurrentie moet ons als ploeg sterker maken.”

“Wij krijgen zondag het bezoek van Westhoek dat één punt meer telt dan ons. We hopen de positieve lijn door te trekken en proberen nog één of twee plaatsen op te schuiven. We eindigden vorig seizoen op de zesde plaats in een reeks met 16 teams. Onze afdeling telt in deze campagne 18 ploegen waardoor een achtste plaats ook een goed resultaat zou zijn. Iedereen kan van iedereen winnen. Ik ken wel nog niet de waarde van de huidige rode lantaarn Erpe-Mere, want we hebben die ploeg nog niet bekampt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus