Politie voert onderzoek naar home-invasion bij 83-jarige vrouw: “Ze werd bedreigd met een wapen en moest haar geld afgeven”

© RTV

Duffel -

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een home-invasion in de Klokkestraat in Duffel. Zondag in de vooravond hebben twee mannen een 83-jarige vrouw bedreigd en bestolen in haar huis. De boeven sloegen nadien met een bromfiets op de vlucht. Het slachtoffer bleef ongedeerd, maar is wel zwaar onder de indruk.

Theo Derkinderen

De twee boeven drongen de woning van de 83-jarige vrouw in de vroege avond binnen. Een van hen had een wapen bij zich. “Het slachtoffer is daarmee bedreigd en moest haar geld afgeven. Nadien werd de woning door de twee personen ook nog doorzocht”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket.

De overvallers mishandelden de vrouw gelukkig niet en sloegen na een tijdje op de vlucht. Ze zouden gevlucht zijn met een brom- of motorfiets. Om hun gezichten onherkenbaar te maken, droegen ze een motorhelm. Het is onduidelijk in welke richting ze uiteindelijk konden ontkomen.

Klopjacht

De buit zou beperkt zijn gebleven tot wat geld en mogelijk ook juwelen. Het slachtoffer kon snel alarm slaan. De politie kwam massaal ter plaatse en startte met een zoekactie in de ruime omgeving van Duffel. Ook de fietsostrade, die vlak bij de woning van het overvallen slachtoffer ligt, werd afgespeurd. Ook via het Buurt Informatie Netwerk (BIN) werd een persoonsbeschrijving van de daders doorgegeven. De boeven konden evenwel ontkomen en zijn tot op vandaag nog niet gevat.

Het gerechtelijk labo van de federale politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De bewoonster is flink geschrokken van de feiten. Het was naar verluidt al de tweede keer op enkele maanden tijd dat ze met inbrekers af te rekenen kreeg.

Doorgedreven onderzoek

“We nemen deze feiten zeer ernstig en voeren een doorgedreven onderzoek”, gaat Lieselotte Claessens voort. “Als de verdachten worden gevat, zullen ze beticht worden van gewapende afpersing en diefstal met geweld in bende.”

De politie onderzoekt ook of er een mogelijk verband is met een brutale straatroof van afgelopen vrijdagavond in Kontich. Toen werd een iets oudere dame in de Ooststatiestraat van haar handtas beroofd door twee mannen die zich eveneens met een bromfiets verplaatsten. Ook zij konden ontkomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer