Zieke Radja Nainggolan reageert op kritiek van voorzitter Paul Gheysens: “Ik wil zo snel mogelijk weer spelen”

De situatie van Radja Nainggolan bij Royal Antwerp FC wordt er niet beter op. De gewezen Rode Duivel traint al even met de B-kern mee en komt voor het WK al zeker niet meer in actie bij de Antwerpse hoofdmacht. Dinsdag meldde hij zich ziek voor de training en ging hij weer naar huis. Ondertussen liet voorzitter Paul Gheysens zich kritisch uit tegenover Radja. “Of ik de transfer opnieuw zou doen? Natuurlijk niet”, zei hij bij Sporza.

hvg, dige, ybw

Radja Nainggolan meldde zich dinsdagvoormiddag voor de training bij de beloften, maar keerde even later alweer terug naar huis. De reden: buikgriep. Woensdag gaat de middenvelder de training proberen hervatten.

Geen Radja voor het WK

‘Il Ninja’ komt al even niet meer in het stuk voor bij de Great Old. Zo werd hij naar de B-kern verwezen nadat hij betrapt werd op rijden zonder rijbewijs en hij in diezelfde week nog al vapend (roken van een e-sigaret) werd gespot, ongeveer een uur voor de wedstrijd in het stadion van Standard, waar overigens een rookverbod geldt. Vorige vrijdag liet trainer Mark van Bommel nog optekenen dat we Nainggolan voor het WK niet meer in actie zullen zien.

©  Eleven sports

Dinsdag liet Antwerpvoorzitter Paul Gheysens zich dan ook nog eens kritisch uit tegenover de man die hij met de nodige miljoenen naar Deurne-Noord heeft gelokt. “Er is zodanig veel onrust en er komt nog veel meer naar buiten. Hij heeft zoveel talent, maar hij leeft niet als een sportman. Dat is heel jammer”, zei Gheysens bij Sporza.

“Hij mag een firmaatje oprichten, maar zijn focus moet wel voetbal blijven. Natuurlijk mag hij een glas drinken, dat is geen probleem als voetbal de focus is. Maar hij vindt geen balans. Hij zou er kunnen tonen dat hij veel beter is, maar dat doet hij niet. We hadden hem ook op non-actief kunnen zetten. We hadden gewoon gedacht dat hij deze ultieme kans zou grijpen.”

Na zijn verwijzing naar de B-kern heeft Nainggolan zich dus niet in de gratie kunnen spelen bij de technische staf en het bestuur. Zo veel is duidelijk. Nainggolan is aan het einde van dit seizoen einde contract op de Bosuil. Zoals de zaken er nu voor staan is de kans 0,0% dat hij een nieuw contract krijgt.

Nainggolan: “Zo snel mogelijk op het veld staan”

Nainggolan wil niet op het interview van Gheysens en eventuele transfergeruchten reageren. “Uit respect voor de voorzitter en de club”, zegt hij aan onze redactie. “Ik wil er alles aan doen om zo snel mogelijk opnieuw op het veld te staan. Hopelijk krijg ik die kans ook.”

©  Jorn Urbain Photography

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer