Natuurpunt Rupelstreek: “Reeën horen thuis in onze natuur”

Damherten komen volgens Natuurpunt niet zomaar in de kleiputten terecht. © rr

Rumst -

De berichtgeving over de aanwezigheid van damherten en reeën in de kleiputtenregio ergert Natuurpunt Rupelstreek. “Damherten en reeën worden onterecht door mekaar worden gehaald”, zegt woordvoerder Erik De Keersmaecker. “En de opmerking dat beide diersoorten hier niet thuishoren klopt niet.”

 

“Er is een periode geweest dat reeën zeldzaam waren, maar de laatste jaren zijn de dieren aan een comeback bezig. Ze worden niet enkel in bossen, langs akkers en velden gezien, maar soms ook in grotere parken. Maar het zijn en blijven nog steeds schuwe dieren die afstand houden van de mens.”

Dat ligt volgens De Keersmaecker enigszins anders bij de damherten die nu ook in de kleiputten gespot worden. Die damherten komen er volgens hem niet zomaar. Over wie deze zou uitgezet hebben, wil hij echter geen uitspraak doen.

Wildspiegels of -rasters

“Maar het is totaal onverantwoord dat men die dieren zou afschieten. In overleg met het gemeentebestuur en de organisatie Animal Rights willen onze vrijwilligers meehelpen om speciale wildspiegels te plaatsen. Die moeten de dieren tegenhouden de straat over te steken om alzo een aanrijding te vermijden.”

“Als op termijn zou blijken dat deze maatregel geen effect heeft, kan eventueel de mogelijkheid besproken worden om op bepaalde plaatsen wildrasters langs de kant van de weg te plaatsen”, aldus nog Natuurpunt.  (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus