Twee Belgische restaurants in top 10 van beste groenterestaurants ter wereld

Chef-kok Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed. ©  fvv

Twee Belgische restaurants staan in de top 10 van beste groenterestaurants ter wereld. Restaurant Vrijmoed van chef Michaël Vrijmoed in Gent landt dit jaar op de vierde plaats en Humus x Hortense van chef Nicolas Decloedt in Brussel staat op plaats tien, volgens de culinaire gids We’re Smart, die de awards dinsdag uitreikte op het Gastronomic Forum Barcelona.

mtmBron: BELGA

De eerste plaats is dit jaar voor Nieuwe Winkel uit Nijmegen, van chef Emile van der Staak. Maar de top tien bevat dus ook twee Belgische restaurants. “Het is mijn passie om onze klanten de wereld van het smaakvolle en creatieve vegetarisme te laten verkennen. Gerechten maken op basis van groenten is dus altijd al een groot deel van onze filosofie geweest. Ik ben verheugd dat de mondiale belangstelling voor de plantaardige keuken de afgelopen tien jaar enorm gegroeid is zodat iedereen weet dat dit wel degelijk de toekomst is”, zegt chef Michaël Vrijmoed.

Ook een ander Belgisch restaurant viel in de prijzen. Restaurant Amaranth (Merelbeke) won de Discovery Award voor beste nieuwkomer. Die award erkent jaarlijks de inspanningen van nieuw ontdekte talenten op het vlak van groenten en fruit, in verschillende landen.

De beste restaurants worden beloond met één tot vijf radijzen (in plaats van sterren) en krijgen een plekje in de We’re Smart Green Guide, waarvan de nieuwe editie dinsdag werd gelanceerd in Barcelona. De gids bevat de beste groenterestaurants ter wereld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer