Stéphane Demets is niet langer coach bij Rupel Boom

©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Maandagavond maakte Rupel Boom bekend dat de wegen met coach Stéphane Demets scheiden. Het 1-0-verlies tegen Knokke een dag eerder was het verlies te veel. Vooral de manier waarop speelde het bestuur parten.

Dries Van Thielen

Op 20 oktober had voorzitter/eigenaar Nathan Crockett het in een videoboodschap nog opgenomen voor coach Demets: “De gemakkelijke optie? De coach ontslaan, maar daar wil ik voorlopig nog niet aan denken”, zei hij toen.

“Toen we vorige week wonnen van Dessel, hoopten we dat de ommekeer was ingezet. Maar dat was niet het geval, er was geen evolutie in ons spel. Gisteren kwam Knokke met tien te staan en als we wat meer risico namen, zat er meer in. Maar we speelden opnieuw te behoudend”, liet CEO Geert Van den Wijngaert weten.

“Deze beslissing is nooit leuk, en het voelt als falen langs beide kanten. Maar soms moet je de knoop doorhakken, in het belang van de club. En dat hebben we, samen met de voorzitter, gedaan. Of er al een nieuwe coach is? Zeker niet, omdat we pas vandaag onze beslissing maakten. Ondertussen heb ik wel al veel vriendschapsverzoeken gekregen op LinkedIn en Facebook, maar zo werkt het niet bij mij. ”

In de tussentijd nemen T2 Pascal Pilotte en T3 Kevin Nicaise over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus