Voetbal 2de Provinciale B  Sparta Wortegem - KVV Schelde: 1-3

Trainerswissel bij Sparta Wortegem nog zonder effect, KVV Schelde duikt top vijf in

Axel Waelkens van Sparta Wortegem (links) en Morando Goedgezelschap proberen op volle snelheid elkaar van de bal te zetten. ©  Geert De Rycke

Wortegem -

Interim-coach Geert Vanalderwierelt zag Sparta Wortegem ideaal starten met een treffer van goalgetter Michael Vantieghem. Mirando Goedgezelschap bracht KVV Schelde langszij en boog na rust samen met Ben Meulenyzer de scheve situatie om in een 1-3-zege.

Wim Redant

Jens Gits moest bij Schelde fors timmeren aan zijn ploeg wegens een blessuregolf. “Stef de Groot is nog out tot de winterstop met een enkelblessure die via een shockwave behandeld wordt. Ook Miguel Van De Sijpe sukkelt met de enkel. Yorben Van De Keere viel uit met een spierscheur, terwijl Jordy Wauters aan de kant staat wegens pubalgie. Jonas Catrysse kon deze week niet trainen wegens ziekte en Axel Moyou kampt met werkverplichtingen en aan trainingen moet verzaken. Op ons eigen kunstgrasveld disten we al leuk voetbal op, maar in Wortegem moesten we het klaren op een klein grasveld dat niet meteen top is. In die optiek ben ik bijzonder tevreden dat we ook in Wortegem de klus konden klaren en op een onverhoopte vijfde plaats prijken.”

Vertrek van Verhoie accepteren

Bij Wortegem kon de nieuwe coach Geert Vanalderwierelt rekenen op zijn aanvoerder Axel Waelkens om de ploeg op sleeptouw te nemen. De 30-jarige defensieve middenvelder uit Anzegem is aan zijn tiende seizoen bezig bij Wortegem. “We wisten dat het behoud afdwingen niet evident zou zijn. Toch bewezen we al onze plaats in tweede waard te zijn. Tegen leider Standaard Denderleeuw kraakten we pas in het slotkwartier om met 2-3 onderuit te gaan tegen de sterkste ploeg van de reeks. Vooral in de thuismatchen moeten we punten pakken op ons kleine veldje waar we de ruimte klein kunnen houden. Thuis werden we nog nooit overspeeld, maar helaas plukten we ook tegen Schelde geen punten. Tegen Schelde kwam het erop aan om via een zege de aansluiting te verzekeren met de middenmoot en afstand te nemen van de staartploegen als Winnik, Maarkedal en Olsa Brakel B die op hun beurt wel niet bij de pakken zullen blijven zetten. Het vertrek van onze coach Verhoie moeten we accepteren. Mentaal werd het zwaar voor hem met te weinig punten in ruil voor de verspilde energie. Geert Vanalderwierelt kent de groep en was de beste oplossing om over te nemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus