Voetbal 1ste nationale FC Knokke - Rupel Boom: 1-0

Yoshi Mariën en Knokke FC eindigen weer met tien, maar herpakken zich na nederlaag in Tienen: “Als we dominant spelen, zit er muziek in”

FC Knokke hield de drie punten thuis na winst tegen Rupel Boom.  ©  Rudy Declerck

Knokke -

In tegenstelling tot vorig seizoen kan Knokke nu wel winnen van Rupel Boom, maar de uitschuiver in Tienen is nog niet helemaal vergeten. Daarvoor moet Knokke nu nog Hoogstraten en Charleroi U23 kloppen. “Als we weer dominant spelen moet dit lukken”, denkt Yoshi Mariën.

Koen Verdruye

Yves Van Borm wil ook 9 op 9 maar waarschuwde voor onderschatting. “Het zou een gebrek aan respect zijn als we dat zouden doen”, wilde hij nog voor de match kwijt. Hij was ook de match van vorig jaar tegen Rupel Boom nog niet vergeten. Bovendien kent Van Borm Boom goed want het stadion ligt in zijn achtertuin.“Het is een ploeg in opbouw, ze zijn ook aan het komen”, aldus van Borm.

Knokke miste Ghesquière wegens schorsing en Van Walle kreeg weer een kans. Net als vorige week moest de kustploeg na de rust weer met tien man verder na de tweede gele kaart van Van Walle. “Ik vond het wat dubieus”, vertelt Yoshi Mariën. Doelman Sven Dhoest kon leven met de tweede kaart. “Gelukkig stonden we toen al voor en ik kreeg opvallend meer werk toen wij met elf stonden dan met tien. We stonden gelukkig ook prima in de organisatie en gaven weinig weg.”

“We waren behoorlijk dominant”, oordeelde Yoshi Mariën. “Na een goede eerste helft bracht Mfumu ons op voorsprong en dat was toen verdiend.”

Mfumu had de voorkeur gekregen op Jalloh. De spits die van Dender kwam heeft oog voor goals. “Hij mist enkel wat ritme omdat hij al vaker gekwetst was maar hij kan een goeie worden en veel voor deze ploeg betekenen”, denkt Mariën, die volgende week op bezoek bij zijn ex-ploeg Hoogstraten. “Een gezellige club maar ze hebben het moeilijk als nieuwkomer. Ik hoorde dat ze niet echt versterkt in een hogere reeks van start gingen. Maar onderschatten gaan we ze niet doen. Als we echter weer dominant spelen zit er muziek in.”

De spelers moeten maandag ook weer niet trainen. “In principe krijgen we op maandag pas vrij na 6 op 6 maar de coach gaf ons toch ons dagje door de goede inzet en mentaliteit. Hij weet dat we allemaal graag eens vrij zijn op maandag . Zelf moet ik vroeg beginnen werken als personal coach in een fitness en dan komt dat ook mij goed uit.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus