CHALLENGER PRO LEAGUE. Lierse pakt pas in extremis de zege tegen Jong Genk, Thibaud Verlinden helpt Beerschot voorbij Lommel

©  BELGA

In de Challenger Pro League heeft Lierse zondag de drie punten thuisgehouden tegen Jong Genk op de twaalfde speeldag van de Challenger Pro League. Eerder op de dag pakte ook Beerschot de drie punten tegen Lommel. Thibaud Verlinden kroonde zich daar tot man van de wedstrijd. Zaterdag al nam SK Beveren de leiding over in de Challenger Pro League na een nipte zege tegen Club NXT en won Deinze op bezoek bij Virton.

Bron: BELGA

De beloften van Genk waren nochtans op voorsprong gekomen op het Lisp, dankzij een doelpunt van de Hongaar Andras Németh (10.). Genk leek die voorsprong vast te houden tot de rust, maar de thuisploeg wist de situatie helemaal om te keren in de laatste vijf minuten voor de pauze. Eerst maakte Toon Raemaekers de gelijkmaker (43.) en vervolgens bracht Leonardo Miramar Rocha Lierse op voorsprong: 2-1 (45.).

Genk gaf niet op en had het meeste balbezit. Dat leverde ook iets op, Mika Godts kon diep in de tweede helft gelijkmaken: 2-2 (80.). Lierse reageerde echter gepast met een doelpunt van Thibaut Van Acker (88.). Invaller Jarno Libert gaf de genadeslag in de toegevoegde tijd: 4-2.

Dankzij de overwinning springt Lierse in de stand met 22 punten naar de derde plaats met 22 punten. Het heeft evenveel punten als nummer vier RSCA Futures. Lierse telt twee punten achterstand op koplopers Waasland-Beveren en RWDM. Jong Genk staat helemaal onderaan de ladder met acht punten.

©  BELGA

Thibaud Verlinden is van goudwaarde voor Beerschot tegen Lommel

De wedstrijd in Lommel tussen Lommel en Beerschot begon hevig. Thibaud Verlinden opende in de eerste minuut de score voor Beerschot, op aangeven van Sanusi. In de vierde minuut zorgde Kadiri na een pass van Anello voor de 1-1. Na rust bracht spits Thibaud Verlinden, zoon van ex-doelman Dany Verlinden, Beerschot op voorspong: 1-2 (68.). Thorisson, op aangeven van opnieuw Verlinden, maakte vijf minuten voor affluiten de bevrijdende 1-3 (85.).

Hiermee springt Beerschot voorlopig over Lierse naar de vierde plaats, met 20 punten. Dat zijn er nog wel vier minder dan leider SK Beveren. Lierse ontvangt zondagavond nog wel Jong Genk in de laatste wedstrijd van de twaalfde speeldag. Lommel blijft hangen op plaats zeven met 15 punten.

©  BELGA

Beveren springt naar de leiding na nipte zege tegen Club NXT

SK Beveren had zaterdagavond al voldoende aan een vroege goal tegen Club NXT: 1-0. Kevin Hoggas trof al na vier minuten raak voor de Leeuwen op de Freethiel. Het bleek meteen het enige doelpunt van de partij. De Brugse beloften probeerden tevergeefs terug te vechten na de pauze.

Beveren wipt dankzij de overwinning met het kleinste verschil opnieuw naar de koppositie in de op één na hoogste Belgische voetbalafdeling met 24 punten. De Oost-Vlamingen delen de leiding met RWD Molenbeek. De U23 van Club Brugge behouden momenteel hun zesde plaats in de tussenstand met 16 punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Deinze wint in Virton

Deinze heeft zaterdagnamiddag tijdens de twaalfde speelronde van de Challenger Pro League de volle buit meegegraaid bij Virton. Het werd 0-1 in Belgisch Luxemburg.

Alessio Staelens (27.) kroonde zich na ruim een kwart van de wedstrijd tot man van de match met het enige doelpunt van de partij. De thuisploeg was niet bij machte om tegen te prikken in de tweede helft.

Dankzij de nipte overwinning schuiven de Oost-Vlamingen op naar de achtste plaats in de rangschikking van de op één na hoogste Belgische voetbalafdeling met 14 punten. Virton blijft elfde en voorlaatste, met 9 punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer