Subsidies overhalen weer twee ondernemers om AED-toestel te plaatsen

Griet Bellekens bij haar AED-toestel in de Veldstraat. © RR

Duffel -

De gemeente Duffel is weldra twee publiek toegankelijke AED-toestellen of ‘hartstarters’ rijker. Er hangt er net een bij Educ-Aid Training and Consulting Griet Bellekens in de Veldstraat. En deze maand volgt ook nog AXA Bank Nauwelaers & Partners BV in de G. Van der Lindenlaan.

Een automatische externe defibrillator of AED is een gemakkelijk te bedienen toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Zo’n toestel kan een leven redden.

Een AED-toestel. © rr

“Het lokaal bestuur geeft als hartveilige gemeente subsidies aan Duffelse organisaties en verenigingen die een AED-toestel aankopen voor publiek gebruik. Vorig jaar stelde voor het eerst een Duffelse ondernemer, Filip Pittoors van het Huis van het Tomaat, een AED toegankelijk in de Zijpstraat. We zijn blij dat ook andere ondernemers volgen”, zegt schepen van Welzijn Lili Stevens (CD&V).

Behalve de toestellen bij de drie Duffelse ondernemers vind je ook een AED-toestel aan de bibliotheek, het zwembad, woonzorgcentrum Sint-Elisabeth, gemeentelijke lagere school De Meyl en aan de kantine van KVV Duffel in sportcentrum Mijlstraat.

Hoe een AED-toestel werkt, krijg je doorlopend te zien op de eerstvolgende AED-demo op dinsdag 8 november van 8 tot 12u, vooraan Cinema Plaza. Volg je graag de gratis opleiding ‘Reanimeren en defibrilleren’ op dinsdag 22 november van 19.30 tot 22u, dan kan je daarvoor online inschrijven.(cvr)

www.duffel.be/webshop

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus