Man die diefstallen pleegde in supermarkten loopt voorwaardelijke straf op

©  BELGA

Heist-op-den-Berg, Duffel -

Een 29-jarige man uit Duffel is veroordeeld tot 12 maanden voorwaardelijke celstraf. De man was bij enkele winkeldiefstallen betrokken en belemmerde in dronken toestand ook het verkeer.

In september pakte de politie de Duffelaar op in Heist-op-den-Berg. De man was toen op het dak van een woning geklauterd en had geprobeerd om via een raam binnen te dringen. De man bleek in het bezit te zijn van enkele spullen van de winkel Kruidvat. Spullen die hij er had gestolen. Snel werd duidelijk dat dezelfde man ook diefstallen had gepleegd in de winkels Colruyt, Delhaize en Carrefour. Telkens ging het om sterkedrank dat hij had meegenomen.

In januari stak hij dan weer in dronken toestand een straat over en moesten een auto en autobus vol in de remmen om de man niet aan te rijden. Met een fles in de hand begon hij ook het verkeer te regelen, wat hem meteen een vervolging voor belemmering van het verkeer opleverde.

Uiteindelijk veroordeelde de rechtbank hem voor alle feiten samen tot twaalf maanden met uitstel en gekoppeld aan voorwaarden. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus