Echtgenoot van Nancy Pelosi mag ziekenhuis verlaten na hersenoperatie na gewelddadige inbraak

©  AFP

Paul Pelosi (82), de echtgenoot van voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi (82), mag het ziekenhuis verlaten. Hij werd vorige week vrijdag aangevallen met een hamer door een inbreker. De man moest een hersenoperatie ondergaan.

Bron: Belga

Paul Pelosi blijft onder medisch toezicht staan en begint aan een “lang herstelproces”, heeft de entourage van Nancy Pelosi donderdagavond plaatselijke tijd meegedeeld.

Vrijdagnacht brak de 42-jarige David DePape in in het huis van de voorzitter in San Francisco, op zoek naar Nancy Pelosi. Zij was op het moment van de feiten in Washington DC, maar haar man was wel aanwezig. Hij werd door DePape aangevallen met een hamer. Paul Pelosi liep daardoor verwondingen aan zijn arm en handen en een schedelbreuk op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en moest een hersenoperatie ondergaan.

David DePape werd ter plekke door de politie gearresteerd. Hij wordt onder meer beschuldigd van poging tot moord, inbraak, mishandeling en vrijheidsberoving van een bejaard persoon en bedreiging van een ambtenaar. De rechtbank besloot de man voorlopig vast te houden zonder de mogelijkheid hem op borgtocht vrij te laten. Hijzelf pleitte onschuldig.

Het Department of Homeland Security liet woensdag weten dat DePape, een Canadees, illegaal in het land zou zijn en daardoor mogelijk een deportatie riskeert.

LEES OOK. Man die echtgenoot Nancy Pelosi aanviel met hamer, wilde haar knieschijven breken en gijzelen

 (sgg, adb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer