Werken in dorpscentrum lopen alvast drie maanden vertraging op

Werken in de Schransstraat duren drie maanden langer. © jw

Terhagen, Rumst -

De langdurige wegenwerken in het Terhaagse dorpscentrum zorgen voor een stijgende ergernis bij bewoners en automobilisten. Volgens schepen Geert Antonio lopen ze bovendien een belangrijke vertraging op omdat eerder ingegraven riolering slecht werd aangelegd.

 

Exact een jaar geleden begonnen de werken in het Terhaagse dorpscentrum. In de planning stond dat de bedoeling dat die in het voorjaar van 2023 afgerond zouden zijn. Momenteel zijn de arbeiders bezig aan fase drie die reeds in september moest afgerond zijn. Maar die einddatum werd momenteel verzet naar half december.

Op sociale media is duidelijk dat nogal wat bewoners zich ergeren aan de langer durende periode. Sommigen zeggen de drukte in de Nieuwstraat in de buurt meer dan beu te zijn. Het ploeteren door slijk bij regen en de regeling van 30 kilometer per uur die door passerende automobilisten niet wordt nageleefd zijn maar enkele van de ergernissen.

Riolering vroeger foutief aangelegd

De opmerking dat de riolering in de Schransstraat onlangs foutief werd aangelegd, is volgens huidig schepen van Openbare Werken Geert Antonio (N-VA) niet helemaal juist. “Die riolering werd bijna twintig jaar geleden aangebracht. Bij de huidige werken was het onze bedoeling om deze van het hemelwater te ontkoppelen.”

“Maar bij het openleggen van de straat zag de aannemer dat de leiding in de Schransstraat hoger lag dan de aansluitingen van de huizen. Vandaar ook dat de bewoners daar geregeld problemen hadden met hun afvalwater. Dat probleem moest dus eerst opgelost worden.”

Derde riolering

Na een inderhaast belegde vergadering werd beslist om de bestaande riolering af te sluiten en een derde leiding dieper in de grond aan te brengen. Het bestellen van het materiaal en het bijkomende werk maakt dat de werken in de Nieuwstraat ter hoogte van het kruispunt met de Schansstraat drie maanden vertraging oplopen.

“Uiteraard is dit vervelend voor de mensen die er wonen of passeren maar ik hoop toch op een beetje begrip”, voegt schepen Antonio er nog aan toe. “Ondertussen is het hopen dat de aannemer niet voor nieuwe verrassingen komt te staan. De voorlopige einddatum staat op het bouwverlof van volgend jaar.”  (JEF WIJCKMANS)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus