Voetbal 4de provinciale A  Oxford Hemiksem B

“Slechtste ploeg van Vlaanderen” kan eindelijk nog eens winnen: eerste driepunter in meer dan een jaar voor Oxford Hemiksem B

Het scorebord liegt niet: 0-7 voor Oxford Hemiksem B op bezoek bij Nielse B. 

‘t Is gebeurd: vierdeprovincialer Oxford Hemiksem B kon voor het eerst in meer dan een jaar nog eens de drie punten pakken. Op verplaatsing bij Nielse B werd het – hou je vast – 0-7. “Geen ­enkele ploeg die ons nu nog ­onderschat.”

Nul punten, een doelsaldo van -197 over dertig wedstrijden,… Neen, enthousiast worden ze bij Oxford Hemiksem B niet als ze er de cijfers van vorig seizoen bijnemen. “Ik denk dat we vorig seizoen de slechtste ploeg van België waren”, vertelt aanvoerder Jamy Franck. Toch was er nog één ploeg in die het slechter deed: FC Tours, dat uitkwam in vierde ­provinciale C in Luik. Daar slikten ze liefst 524 tegengoals en bleef de puntenteller ook op nul staan. Goed, de slechtste ploeg van Vlaanderen dan maar? “Goh, ­vorig seizoen was gewoon een goede les voor ons”, zegt Franck. “Dit jaar heb ik er echt zin in en willen we rustig in de middenmoot meedraaien.”

Ondertussen lijkt de ommekeer wel ingezet bij Hemiksem, met een recente 4 op 9. “Mijn jongens tonen nu de juiste sportcultuur”, weet coach Eric Thys. “Er is ­opbouwende kritiek in de kleedkamer, mijn jonge spelers zijn echt allemaal aan het groeien en we beschikken nu ook over een volwaardig B-team dat 90 ­minuten alles geeft.”

Tegen Nielse B kon Hemiksem B vorig weekend ook stunten: 0-7 werd het. “We verschenen op het veld met een plan, dat mijn ­jongens tot in de puntjes hebben uitgevoerd”, zegt Thys. “We ­waren sterk in balbezit, pakten geen domme rode kaarten meer… Die eerste overwinning zat er gewoon aan te komen: ­ook tegen Tisselt en Schelle zat er meer in. Pas op, we hebben nog altijd maar vier ­punten, hè. Er ligt nog veel werk op de plank.”(dsvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus