Voetbal 2de Afdeling VV A KVV Zelzate

Kyran Boete trekt met KVV Zelzate naar FC Gullegem om te winnen. “Deze wedstrijd kan nieuw kantelmoment vormen”

Kyran Boete (links) baalt: “We hadden tegen Jong Essevee nooit mogen verliezen.” ©  Marc Van Hecke

Zelzate -

KVV Zelzate weet terug wat verliezen is. De kanaalploeg verloor vorige zondag op eigen veld met 1-2 van Jong Essevee nadat het in de vier voorgaande wedstrijden 10 op 12 pakte. Zelzate staat op de twaalfde plaats en trekt zondag naar FC Gullegem, dat evenveel punten telt. Kyran Boete weet dat deze wedstrijd een nieuw kantelmoment kan vormen.

Johan Polet

“We hadden tegen Jong Essevee nooit mogen verliezen”, blikt de 20-jarige beloftevolle defensieve middenvelder terug. “We verzuimden in de eerste twintig minuten onszelf te belonen door twee goede kansen niet te verzilveren. We klommen halfweg in de eerste helft wel op voorsprong, maar een 1-0-bonus vormde een te magere beloning voor ons overwicht. We incasseerden nadien twee doelpunten vanuit de omschakeling. Jong Essevee scoorde een eerste keer nadat wij een hoekschop mochten trappen. De tweede treffer van de fusieploeg kwam er na een vrije trap van ons. We hadden op die beide fasen sneller druk op de bal moeten zetten en beter communiceren. We moeten hieruit onze lessen trekken, want dit was een zure en onverdiende nederlaag. We zullen hier deze week op de trainingen zeker op terugkomen.”

Verwittigd

“Die nederlaag zal niet lang in de hoofden blijven hangen. We moeten de knop snel omdraaien en ons focussen op de trip naar FC Gullegem. We zijn verwittigd want de West-Vlamingen behaalden vorige zaterdag een fraai 3-3-gelijkspel bij het ambitieuze Lokeren-Temse. We hebben respect voor iedere opponent, maar komen aan de aftrap om te winnen. Dit is opnieuw een belangrijk duel om onszelf niet onder druk te zetten. Bij een overwinning sluiten we bij de subtop in de rangschikking aan. Bij een nederlaag dreigen we verder weg te zakken in de rechterkolom van de rangschikking. We hoeven met 10 punten uit de voorbije 5 wedstrijden niet aan onszelf beginnen te twijfelen.”

“Ik ben hier aan mijn derde seizoen toe, waarvan het tweede jaar in de eerste ploeg. Ik kwam voordien uit voor de beloften van SK Deinze, dat in mijn periode naar de Challenger Pro League promoveerde. Ik was toen toe aan een nieuwe uitdaging en wilde ieder weekend in een eerste ploeg spelen. Ik doorloop het tweede jaar bachelor bewegings- en sportwetenschappen aan de Rijksuniversiteit in Gent. Ik zit niet op kot en maak iedere dag de verplaatsingen naar mijn woonplaats in Eeklo. De combinatie tussen studies en voetbal is in de tweede afdeling voor mij goed haalbaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus